Møre

Møre

Møtte den nye direktøren for helseføretaket:

– Positive signal for Volda

Ordførar Jørgen Amdam opplever signala om utviklinga av Volda sjukehus som positive. – Ombygginga som ligg inne i utviklingsplanen skal skje neste år. Det seier direktøren ligg fast. (Arkivfoto)

Ordførar Jørgen Amdam og rådmann i Volda kommune, Rune Sjurgard, var tysdag i Ålesund for å møte ny adm. dir. i Helse Møre og Romsdal, Nils Kvernmo. Med seg heim fekk dei positive signal om utviklinga av Volda sjukehus og Mork rehabiliteringssenter.

Møre
Møre

Publisert:

– Inntrykket vi sit att med er at vi har å gjere med ein leiar som forstår kompleksiteten i helseføretaket, og er oppteken av å finne gode løysingar. Men samstundes er det like klart at han er innstilt på å gjennomføre naudsynte sparetiltak. Det er særskilt personalkostnadar det er fokus på, og det er snakk om at 130 stillingar må kuttast, seier ordførar Jørgen Amdam etter det første møtet med Kvernmo etter at han vart konstituert som adm. dir. i Helse Møre og Romsdal då Espen Remme gjekk av i slutten av april.

– I møtet gav direktøren uttrykk for at han ser på Volda som eit svært effektivt sjukehus og noko helseføretaket vil byggje vidare på. For Volda sin del er dette betryggande signal, meiner Amdam.

– Satsar på Volda sjukehus
For Volda kommune var først og fremst sjukehuset og rehabiliteringssenteret på Mork tema i møtet, og kommuneleiinga har tru på godt nytt om begge.

– Ein må vere førebudd på forandringar i denne spareprosessen, og det kan kome endringar i arbeidsdelinga mellom sjukehusa. Men vi oppfattar det slik at dei vil satse på Volda sjukehus på grunn av effektivitet og den kulturen og fagmiljøet som eksisterer ved sjukehuset. Helseføretaket ønskjer å skape ei positiv, berekraftig utvikling av Volda sjukehus, og byrjar med å byggje den nye kirurgiske poliklinikken. Ombygginga skal planleggjast i år, og byggjast neste år. Den ligg i utviklingsplanen, og det seier direktøren at dei står ved uansett kva som skjer, seier ordføraren.

Fellesprosjekt for å finne løysingar

– Vi fekk samstundes positive signal om Mork og det samla rehabiliteringstilbodet i Møre og Romsdal. Det handlar om at direktøren vil gå vekk frå prinsippet om at rehabiliteringa skal liggje til sjukehusa. Direktøren ymta at dette kan kome opp som ei orienteringssak til styret i juni-møtet. Men dette er ein foreløpig dialog og ingenting er sikkert, understrekar Amdam.

Ordføraren seier at dersom dette går gjennom, så opnar det for at helseføretaket, regionråda og kommunane kan sjå på ulike løysingar for utviklinga av rehabiliteringstilbodet i fylket, kva dette tilbodet skal innehalde og korleis helseføretaket og kommunane skal fordele oppgåvene mellom seg.

– Her vil direktøren sjå på moglegheita for å få finansiering frå Helse Midt til eit prosjekt som skal sjå på akkurat desse tinga. Det ser eg som positivt for både Mork og Aure, seier Amdam.

Trur rehabiliteringssenteret i Aure kan vere berga

Også kommuneleiinga i Aure har møtt den nye direktøren i helseføretaket, og til NRK Møre og Romsdal seier varaordførar Hanne Berit Brekken (Ap) at dei har god tru på at rehabiliteringstilbodet kan vere berga.

– Vi har kjensla av at helseføretaket tek innover seg både det politiske presset og det folkeopprøret som har vore, seier Brekken. Ho meiner ho har fått tydelege signal frå helseføretaket, men helseføretaket sjølv ønskjer ikkje å kommentere dette ut over at dei stadfestar til NRK Møre og Romsdal at dei har god dialog med Aure kommune.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...