Røde Kors-forbund med sterk kritikk av behandling av folk på flukt

Det største humanitære nettverket i verda ber regjeringar rundt om i verda å slutte å behandle sårbare migrantar og flyktningar dårleg.

- Ideen om at assistanse og hjelp bidrar til auka migrasjon er ikkje riktig. Folk flyktar frå krigar, vald, konsekvensar av klimaendringar eller matmangel. Vårt humanitære imperativ skulle vere å hjelpe dei, seier Francesco Rocca, presidenten i Det internasjonale forbundet av Røde Kors- og Raude Halvmåne-foreiningar, som til saman opererer i 191 land.

- Alle menneske, uavhengig av statusen deira, skal ha tilgang til grunnleggjande humanitær hjelp og tenester, legg han til.

Forbundet understrekar at det er totalt uakseptabelt å hindre migrantar og flyktningar tilgang til mat, grunnleggjande helsetenester og juridisk rådgiving om rettane deira.

Som eksempel på uakseptabel behandling viser forbundet til USAs president Donald Trumps behandling av migrantar, der foreldre blir skilt frå barna. Også Italias nye politiske linje, som blant anna går ut på å stengje hamnene i landet for menneske som flyktar over havet vert trekt fram.

Forbundet er dessutan bekymra over at fleire regjeringar verda over enten rår frå, forbyr eller til og med truar med å straffeforfølge humanitære organisasjonar som hjelper folk på flukt.

(©NPK)Det internasjonale forbundet av Røde Kors- og Raude Halvmåne-organisasjonar meiner den inhumane behandlinga av migrantar og flyktningar må ta slutt. - Alle har rett til grunnleggjande hjelp, understrekar forbundet. Her ein båt med menneske som har kryssa Middelhavet, og som ikkje fekk leggje til kai i verken Italia eller på Malta. Ferda enda til slutt i Spania. Foto: AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...