Rovviltnemnda i Midt-Norge må gå ny runde om bjørnesona

Klima- og miljødepartementet vil at rovviltnemnda i Midt-Norge skal sette av meir plass til ynglande bjørn, men nemnda meiner forvaltningsplanen er god nok.

- Vi har brukt to år på å skrive ein forvaltningsplan med høyringsrundar og der den regionale kunnskapen er brukt. Eg beklagar at denne kunnskapen ikkje blir lagt vekt på, seier nemndleiar Gunnar Alstad (Sp) til NTB.

Regjeringa meiner det må takast grep for å auke bjørnebestanden, som er færre i talet enn bestandsmålet til Stortinget. Departementet har derfor bedt nemnda endre forvaltningsplanen dei vedtok i mars.

Beordre

Nemnda hadde torsdag ettermiddag eit møte med statssekretær Atle Hamar (V) i departementet. I siste instans kan striden ende med at departementet overstyrer den regionale rovviltnemnda og instruerer den om å utvide ynglesona.

- Eg er glad for at dei ikkje over bordet fatta vedtak om at vi må endre planen, seier Alstad.

I staden har departementet bedt nemnda om å ha ny dialog med Miljødirektoratet.

- Blir vi samde, blir det inga sak. Så får vi berre vente, seier Hamar, som oppfordrar nemnda til å bruke moglegheita den har fått.

Han gjer det klart at departementet formelt sett har moglegheit til å instruere.

Vil ikkje gjere store endringar

Alstad seier dei skal ha dialog med direktoratet, men meiner det ikkje er nokon god idé å endre på planen.

- Det ville vere veldig uheldig om vi var nøydde til å gjere store endringar for eksempel når det gjeld yngleområde for bjørn. Det ser eg vanskeleg at vi kan godta, fortset han.

Alstad meiner forvaltningsplanen er god nok som den er, og at den tar omsyn til lokal kunnskap om både beitenæring og rovdyr.

- Det overraskar meg framleis at departementet viser til Miljødirektoratet og meiner at dei har kunnskap som gjer at deira tiltak ville vore betre, seier Alstad.

Han påpeiker at nemnda også ønska at Landbruksdepartementet skulle delta på møtet torsdag, men slik blei det ikkje.

(©NPK)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...