Møre

Russland lovar å svare på norsk militæraktivitet

Russland skyldar Noreg for å drive fram ei militær oppbygging som ifølgje Moskva fører til auka risiko for militær handling, melder Reuters.

Nyheitsbyrået siterer talsperson Maria Zakharova i det russiske utanriksdepartementet. Ho seier Moskva har følgd med mens NATO-landet Noreg har vorte meir og meir aktivt i å hjelpe alliansen med å byggje opp det militære nærværet sitt i den arktiske regionen.

Zakharova framhevar det ho kallar ein norsk plan for å utruste ei hamn i nærleiken av Tromsø slik at ho skal kunne ta imot atomubåtar.

- I strid med historiske tradisjonar som handlar om naboskap og samarbeid i Arktis, fortset Oslo å trappe opp spenninga og auke risikoen for militær handling. Dette kjem ikkje til å stå usvart, sa Zakharova til pressa i Moskva torsdag.

- Russland kjem til å ta alle moglege skritt for å verne sin eigen sikkerheit, føydde til ho ifølgje Reuters.

Noreg har uttrykt bekymring for russisk militæroppbygging på Kolahalvøya, der det er mange marinebasar og militære anlegg.

Arbeidet med å legge til rette ei ny hamn i Tønsnes ved Tromsø for å ta imot fleire allierte atomubåtar starta i januar, opplyste Forsvaret til Aftenposten i førre veke.

(©NPK)

Maria Zakharova og utanriksminister Sergej Lavrov under ein pressekonferanse i Moskva i januar. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...