Sandberg vil ikkje svare på kvifor han ikkje varsla om Iran-reise

Fiskeriminister Per Sandberg seier han hadde gode grunner til å ikkje på førehand varsle Erna Solberg om Iran-reisa, men nektar å svare på kva grunnane er.

- Eg angrar sjølvsagt, og det har eg beklaga, på at eg ikkje varsla. Og at eg tok med meg telefonen har eg beklaga. Og så skal eg ikkje gå inn på kva vurderingar eg gjorde for at eg valde å ikkje varsle, og at eg valde å ta med mobiltelefonen, seier Sandberg (Frp) ifølgje VG.

Han møtte torsdag pressa i Mandal, der han har besøkt Sjømatfestivalen.

Forlét journalistane

Då Sandberg blei spurt om kva grunner han hadde til å ikkje varsle Solberg på førehand, forlét Sandberg gruppa av journalistar, som på førehand hadde fått beskjed om at dei berre fekk stille eitt spørsmål kvar.

Det gjekk to dagar frå Sandberg kom til Iran, til han 24. juli varsla Statsministerens kontor om reisa. Dagen før hadde han varsla embetsverket i Nærings- og fiskeridepartementet.

Ifølgje opplysningar frå VG har Sandberg allereie gjennomført ein sikkerheitssamtale med PST tidlegare denne veka, men Sandberg sjølv vil ikkje bekrefte noko møte.

- Møta og brifane mine med PST kommenterer eg ikkje, seier han.

Deltok i feiringa av nasjonaldagen til Iran

Aftenposten skreiv onsdag at Sandberg også var til stades som statsråd under feiringa til den iranske ambassaden av nasjonaldagen til Iran i februar.

På spørsmål frå avisa i Mandal torsdag om kvifor han deltok på feiringa svarer Sandberg dette:

- Som stortingsrepresentant og statsråd får du invitasjon frå nesten alle ambassadør.

(©NPK)

Fiskeriminister Per Sandberg nekta torsdag å svare pressa på kvifor han ikkje varsla statsministeren om Iran-reisa si. Foto: Åsa Holmberg / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...