Møre

Schjøtt-Pedersen: - Norsk oljeindustri nødvendig for å utvikle miljøvennleg energi

Fornybar energi kan ikkje erstatte olje og gass, som dekker fire femdelar av energibehovet i verda. Det meiner Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i Norsk olje og gass.

Torsdag opna Schjøtt-Pedersen bransjeforeininga Norsk olje og gass' årskonferanse i Oslo.

Den tidlegare politikaren og statsråden er no direktør i foreininga og innleidde den årlege konferansen med å peike på at fossile energikjelder står for fire femdelar av det totale energibehovet i verda.

Schjøtt-Pedersen trur ikkje at det er mogleg å legge ned oljeproduksjonen sjølv om bruken av fornybar energi aukar kraftig, noko som er heilt nødvendig for å få utsleppa ned.

Han peika i opningstalen sin på at FNs klimapanel har berekna kva som må til for å halde temperaturauken under 1,5 grader.

- Det viser tvert imot at ein firedel av den energien verda treng i 2050, må komme frå olje og gass, sa Schjøtt-Pedersen.

Han peika på at norsk oljenæring skal ligge fremst i det digitale skiftet og finne dei smartaste løysingane for ein meir miljøvennleg teknologi for å gi meir energi med mindre utslepp.

Bruk av gass gir til dømes halvparten så store utslepp som kolkraft, og utviklinga går no i retning av at bruk av gass kan skje heilt utan utslepp.

Konferansen samlar toppar frå oljenæringa og leverandørindustrien, saman med samfunnstoppar, politikarar og organisasjonsleiarar. Både tidlegare generalsekretær i Nato, danske Anders Fogh Rasmussen, og noverande generalsekretær Jens Stoltenberg er blant dei som deltar.

Også olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp), næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) og Ap-leiar Jonas Gahr Støre deltar på konferansen.

(©NPK)

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, administrerande direktør i bransjeforeininga Norsk olje og gass, opna årskonferansen i Oslo torsdag. Han meiner at oljeindustrien framleis er nødvendig for å dekke energibehova i verda, men i tospann med fornybar energi. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix / NPK

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...