Sikta 17-åring tilstår Varhaug-drapet

17-åringen som er sikta for drapet på Sunniva Ødegård (13) har tilstått drapet. Han forklarer at Sunniva var eit tilfeldig offer.

17-åringen som er sikta for drapet på Sunniva Ødegård (13) har tilstått drapet. Han forklarer at Sunniva var eit tilfeldig offer.

Det opplyste politiet på ein pressekonferanse på politihuset i Stavanger torsdag ettermiddag.

- Sikta forklarte først at han tilfeldigvis kom over avdøde natt til måndag, men at han elles ikkje hadde noko med drapet å gjere. Han har no endra den forklaringa og har forklart at han har utført drapshandlinga og at drapet skjedde mens Sunniva var på veg heim. Han har også forklart at Sunniva var eit tilfeldig offer, seier politiinspektør Lars Ole Berge.

13 år gamle Sunniva Ødegård blei funnen død natt til måndag 30. juli, etter at ho ikkje hadde komme heim etter eit besøk hos ein kamerat. Den førebelse obduksjonsrapporten stadfesta at Ødegård blei drepen.

Dagen etter at Ødegård blei funnen død blei ein 17 år gammal gut sikta for drapet.

- Sikta har forklart at det blei utøvd vald på to stadar. Det eine staden er ved ei trapp i Åvegen 20, seier etterforskningsleiar Bjørn Kåre Dahl.

- Vi veit også at Sunniva har blitt flytta til funnstaden opp mot tidspunktet då ho blei funnen. Sikta har forklart seg om drapsvåpenet, og vi meiner at vi har kontroll på dette våpenet, seier Dahl.

Avhøyra går framleis føre seg.

17-åringen har ikkje formelt tatt stilling til spørsmålet om straffskuld, seier politiet.

13 år gamle Sunniva Ødegård som blei funnen død ved Åvegen på Varhaug natt til måndag 30. juli. Foto: Privat / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...