Sjuk Matthews trekker seg frå Tour de France

Fjorårets vinnar av den grøne poengtrøya i Tour de France, Michael Matthews, må trekke seg frå rittet som følgje av sjukdom.

Det opplyste Team Sunweb i forkant av etappen av storrittet onsdag.

- Michael vakna tidleg i dag og følte seg ikkje bra, han er blitt sjuk og kasta opp. Vi hadde ein lege med han som overvaka han og prøvde å få han klar for etappen. Men han klarte ikkje å ete frukost, begynte å få feber og forma vart ikkje betre. Så vi bestemte at han ikkje stiller til start i dag, seier Sunweb-trener Luke Roberts til TV 2.

Den australske ryttaren vann to etappar i 2017, i tillegg til den grøne trøya. Han var venta å vere blant dei store favorittane til årets femte etappe. Her skal ryttarane ut i kupert terreng, der dei siste 100 kilometerane er prega av små, bratte stigningar. Ei løype nærmast designa for 27-åringen. I staden er altså Matthews ute av rittet etter berre fire dagar.

Dermed er Sunweb redusert til sju ryttarar. Det er dårleg nytt for danske Søren Kragh Andersen, som syklar med den kvite ungdomstrøya, og samanlagtkandidat Tom Dumoulin.

- Det er eit hardt slag. Først og fremst for han sjølv, men også for heile laget, seier Tom Dumoulin til mediekanalen til laget.

Greg Van Avermaet frå BMC leier Tour de France etter fire etappar. Rittet vert avslutta i Paris 29. juli.

(©NPK)Michael Matthews må bryte Tour de France som følgje av sjukdom. Foto: Christophe Ena / AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...