Møre

Sjukehuset Østfold må utvide

Mindre enn fem år etter at Sjukehuset Østfold opna utanfor Sarpsborg, fastslår leiinga at institusjonen til 6 milliardar kroner er for liten.

– Dei tilsette hadde rett heile tida, og eg er glad vi no har ein rapport som viser det, seier administrerande direktør Hege Gjessing ved Sjukehuset Østfold til NRK.

89.000 kvadratmeter er ikkje nok. Relativt kort tid etter opninga i 2015 måtte personell plassere fleire pasientar i rom som var meint som einskildrom. Og i 2017 og 2018 var det høvesvis 3.700 og 4.500 korridorpasientar ved sjukehuset, ifølgje Aftenposten.

Ein privat aktør byggjer no eit stort administrasjonsbygg der sjukehuset skal leige kontorplassar. Det er òg vedteke å utvide akuttmottaket. I ein nesten 700 sider lang rapport frå Sykehusbygg kjem det dessutan fram at det mellom anna er behov for 60 nye sengeplassar.

Gjessing skal nå lage ein plan for korleis kapasiteten kan utvidast. Det kan ende med nybygging eller ei betydeleg omdisponering.

– Sjukehuset er minst 20 prosent for lite. Alt er minimalt, og det er trongt overalt. Det gjer drifta mindre effektiv, slit på dei tilsette og gir dårlegare pasientbehandling, seier føretakstillitsvald Britt Fritzman i Legeforeininga.

(©NPK)

Ein ny rapport fastslår at 89.000 kvadratmeter blir for smått for Sjukehuset Østfold Kalnes. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...