Møre

Faren over etter brann i Oslo

Etter at politiet fredag morgon skaut hol i fleire gassflasker, kunne eksplosjonsfaren avblåsast og vegar blir opna etter ein brann på Frogner i Oslo.

Meldinga om brannen kom klokka 3.24. Rundt klokka 4.18 var brannen på byggeplassen mellom Frogner stadion og ei tennisbane sløkt.

Det var på anleggsplassen til det som skal bli den nye ishallen ved Frogner stadion det braut ut brann. På byggeplassen stod det til saman ni flasker med gass og som vart eksponerte for varmen frå brannen.

- Det er stor eksplosjonsfare når slike flasker er i varme og trykk, sa operasjonsleiar Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB.

Måtte kjølast ned

Ingen bebuarar i nærleiken måtte evakuerast, men trafikken vart stansa heilt i fleire gater rundt anlegget, mellom dei den sterkt trafikkerte Kirkeveien, på grunn av eksplosjonsfaren. Også fleire gang- og sykkelstiar inne i Frognerparken måtte stengast.

Først ved 6-.30-tida fekk ein skarpskyttar frå politiet posisjonert seg slik at det var mogleg å skyte hol i gassflaskene. Ei av flaskene inneheldt oksygen og kunne ikkje skytast i, men måtte kjølast ned av brannvesenet til det ikkje lenger var fare for eksplosjon.

- Vi fekk akkurat melding om at denne siste flaska no er nedkjølt. Derfor vil vi opne sperringane igjen, seier operasjonsleiar Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB klokka 7.30.

Brann for to veker sidan

28. februar brann det i bygningsmateriale på same stad.

- Vi tenker vårt, men det er politiet som tar den biten og som etterforskar det. Men det er jo spesielt, seier vaktkommandør Morten Bergh ved Oslo 110-sentral til NTB.

Etter førre brann gjekk 110-sentralen ut med ei oppfordring til byggeplassar om opprydding og sikker oppbevaring av gass.

- Det er klart at det ikkje har vorte gjort nok på denne byggeplassen. Dette blir endå ein jobb i etterkant for førebyggande avdeling, seier Bergh.

(©NPK)

Desse flaskene skaut politiet hol i. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Politiet åtvara om stor eksplosjonsfare grunna gassflasker i eit bygg som brann ved Frogner stadion. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Brannvesenet på brannstaden. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...