Skiskyttarsaka: 12 personar mistenkte

Tolv personar er mistenkte for enten dopingbedrag eller korrupsjon i saka rundt IBU og president Anders Besseberg.

Førre veke vart det kjent at Anders Besseberg, president i Det internasjonale skiskyttarforbundet (IBU), er under etterforsking etter ein politirazzia i forbundshovudkvarteret i Austerrike. Måndag har saka vakse i omfang.

NRK får opplyst av den austerrikske økokrim-eininga (Wirtschafts- und Korruptionsstatsanwaltschaft) at tolv personar er mistenkte i saka. Ti av dei tolv er mistenkte for det politiet kallar dopingbedrag, og to for korrupsjon.

- To av personane er berre mistenkte for korrupsjon. Mistanken går på at dei tok imot stikkpengar for ikkje å gjere si profesjonelle plikt (som hadde vore å reagere ordentleg på dopingmistanke), skriv pressekontakt Maschl-Clausen i ein e-post til NRK.

Kven som er mistenkte, er ikkje kjent, heller ikkje kva nasjonalitet dei har, men politiet i Austerrike har før opplyst at både russiske idrettsutøvarar og idrettsleiarar er blant dei som blir etterforska i saka.

Etterforskinga er knytt til VM i skiskyting i 2017, mens korrupsjonsskuldingane går tilbake til 2012.

Etter å ha sete som president i det internasjonale skiskyttarforbundet sidan 1992 trekte Besseberg seg torsdag frå vervet så lenge han er under etterforsking. Han nektar for at han har gjort noko gale.

Torsdag opplyste politiet at dei etterforskar korrupsjon på i alt 2,3 millionar kroner i IBU-saka, der Besseberg er involvert. Sjølv avviser Besseberg at han har tatt imot pengar for å manipulere og skjule dopingprøver.

- Eg meiner at eg ikkje har gjort noko gale. Slik sett fryktar eg ikkje noko, sa Besseberg til NTB.

(©NPK)

Anders Besseberg avviser at han har gjort noko gale. Måndag opplyser den austerrikske økokrim-eininga at tolv personar er mistenkte i den såkalla IBU-saka. Foto: AP Photo/ Lee Jin-man/NTB scanpix.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...