Slep av nederlandsk lasteskip går etter planen

Slepet av det nederlandske lasteskipet Eemslift Hendrika går torsdag morgon som planlagt.

Torsdag morgon ligg skipet rundt 8 nautiske mil vest for Runde. Det svarer til om lag 15 kilometer.
Klokka 5.20 fortel operasjonsleiar Per Algrøy i Vest politidistrikt til Bergens Tidende at alt går som planlagt.
– Det går veldig sakte, i 2–2,5 knop, så det kjem til å ta tid før dei er framme. Men alt ser veldig greitt ut. Det går rette vegen, og etter planen, seier Algrøy.
Bergingsmannskap klarte onsdag å få festa slepet til det nederlandske lasteskipet. Det melde Kystverket klokka 22.42 onsdag kveld.
Tidlegare på kvelden vart bergingsmannskap fira ned til skipet frå eit redningshelikopter etter med at det vart sett i verk ein statleg aksjon på grunn av frykt for at skipet ville drive på land i løpet av natta. Då havaristen var sikra, var det framleis nokre timar igjen til skipet ville ha treft land.
– Vi hadde nok mellom fire og fem timars drivetid å gå på, seier beredskapsdirektør Hans-Petter Mortensholm i Kystverket.
Eemslift Hendrika sende måndag formiddag ut nødmelding etter at det fekk slagside då lasta forskauv seg, rundt 60 nautiske mil vest av Ålesund i eit kraftig uvêr. I løpet av måndag vart heile mannskapet på tolv personar evakuerte med redningshelikopter frå skipet.
I 23-tida måndag mista skipet motorkraft, og det dreiv mot land i to døgn før det vart sikra.
EMBED START Image Slepet er fast i baugen på Eemslift Hendrika og slepefartøyet Normand Drott skal slepe fartøyet inn Breisundet utanfor Ålesund for vidare inspeksjon. Foto: KV Bergen / Kystvakta / NTB / NPK EMBED END Image(©NPK)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...