Møre

Små endringar i responstida til politiet

Politiet innfrir krava til responstid i éin av tre kategoriar. Det viser tal frå Politidirektoratet, som har gjennomgått 6.737 hasteoppdrag.

Responstid er tida det tar frå operasjonssentralen får melding om ei hending til politiet er på staden. Det blir berre stilt krav til responstid ved ekstraordinære hendingar som til dømes situasjonar der liv er trua.

Responstida er i liten grad endra frå 1. tertial 2018 til 1. tertial 2019. Det er ein auke på rundt to minutt for område med færre enn 2.000 innbyggarar, der det ideelle responskravet er 16 minutt, medan det er ei betring på litt over eitt minutt for område mellom 2.000-19.999 innbyggarar, der kravet er ti minutt. For område med fleire enn 20.000 innbyggarar er kravet sju minutt, medan resultatet har vore åtte minutt.

- Politiet skal komme raskt når det trengst. Vi ser at resultata for responstid er stabile frå år til år, men vi jobbar målretta med å innfri krava som er sette, seier avdelingsdirektør for beredskap i Politidirektoratet Knut Smedsrud.

Kravet frå Politidirektoratet er at politiet skal fylle responskravet til hasteoppdrag i 80 prosent av tilfella, og då viser tala at politiet er eitt minutt seinare i område der det er mindre enn 2.000 innbyggarar og der det er over 20.000 innbyggarar. I område med mellom 2.000 og 19.999 innbyggarar innfrir politiet kravet om å vere til stades innan 19 minutt.

Krava som er omtalte her er dei nasjonale krava. I tillegg har kvart av dei 12 politidistrikta i landet eigne krav til responstid. Her varierer resultata noko.

- Politidirektoratet har dialog med politidistrikta som jobbar aktivt med tiltak for å nå krava som er sette, seier Smedsrud.

(©NPK)

Politiet innfrir krava til responstid i éin av tre tettstadskategoriar i 1. tertial 2019. For dei to andre kategoriane ligg politiet omtrent eitt minutt bak krava.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...