Møre

Snøen fortset å lave ned over Austerrike

Kraftig snøfall fortset å prege delar av Austerrike og det sørlege Tyskland. Fleire personar er døde, og vegar og jernbanelinjer er stengde.

Ein 16 år gammal gut frå Austerrike mista livet i eit snøskred i St. Anton am Arlberg då han var på skitur med familien onsdag. I nabolandet Slovenia omkom ein 37 år gammal mann i eit snøskred i Malá Fatra-fjella, og i Aying nær München i Tyskland døydde ein sju år gammal gut då eit tre, truleg tyngd ned av mykje snø, fall over han.

Dermed er minst 17 personar omkomne i samband med snøvêr og skred i Europa den siste veka.

Fleire jernbanelinjer i Alpane er stengde på grunn av snømengdene, og bilar og lastebilar har stått fast i fleire timar på ein motorveg sørvest i Tyskland. I delar av Bayern har skular halde stengt.

I Austerrike er vegar stengde fleire stader, men i Galtür vest i landet, der eit stort skred gjekk i 1999 og tok 31 liv, har innbyggjarane no kontakt med omverda igjen etter å ha vore isolerte.

Turistminister Elisabeth Köstinger i Austerrike seier at det «på dei fleste skiutfartsstader ikkje er grunn til bekymring så lenge folk følgjer reglane og ikkje går utanfor dei sikre løypene».

Kringkastar ORF melder at vêret er venta å roe seg fredag, men det er venta tungt snøfall igjen søndag.

Også i Tsjekkia er det kraftig snøfall i grenseområda mot Tyskland og Austerrike, og om lag 9.000 husstandar var utan straum torsdag.

På Svalbard er over 100 personar evakuerte på grunn av storm og stor snøskredfare, og i Sverige har det meteorologiske instituttet i landet sendt ut varsel om storm og tungt snø i den nordlege delen av landet.

(©NPK)

Brannmenn stenger ein veg etter kraftig snøfall i Filzmoos i Austerrike. Foto: AP / NTB scanpix

Ein skiturist i Filzmoos i Austerrike fjernar snø frå ein bil etter kraftig snøfall. Foto: AP / NTB scanpix

Togtrafikken er innstilt fleire stader i grenseområda mellom Tyskland og Austerrike. Bildet er frå den tyske byen Berchtesgaden nær grensa til Austerrike. Foto: AP / NTB scanpix

Eit vogntog ligg på sida på motorvegen A8 etter ein trafikkulykke nær Bernau am Chiemsee sør i Tyskland. Foto: AP / NTB scanpix

Tilsette frå det austerrikske jernbaneselskapet ÖBB graver fram ein gemse i live etter at antilopedyret vart sitjande fast i ei snøfonn i nasjonalparken Gesäuse. Foto: ÖBB via AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...