Solberg: Inga sur stemning på NATO-møtet

Bodskapen frå Donald Trump til NATO-toppmøtet var kort og tydeleg, og han var klar på at det er viktig med eit sterkt Nato, seier statsminister Erna Solberg.

Under det to og ein halv time lange møtet, der kvar stats- og regjeringssjef snakka i tur og orden, var det ingen tilløp til sur stemning, sa Solberg til norsk presse etterpå. Ho synest møtet var bra.

Solberg viser til at Nato har flytta søkjelys «heim» att etter ein periode med mange operasjonar i fjerne land.

- Bodskapen til Trump var faktisk veldig kort. Det var ein minivariant av det han har sagt før møtet, seier Solberg.

Ifølgje henne sa Trump ingenting som kunne undergrava pliktene USA har overfor Nato.

- Det har ikkje vore noko tilløp til sur stemning. No var det slik at Trump forlét møtet etter sju innlegg for å ha eit bilateralt møte med Angela Merkel, seier Solberg.

Solberg stadfestar at Trump var ute av rommet då ho sjølv snakka.

- Han har vore tydeleg på det som har vore essensen i det han har sagt tidlegare. Han ønskjer at ein skal bruka meir pengar. Men han har også gjeve ei tydeleg stadfesting på at han meiner Nato er ein viktig organisasjon, og at han er sterkt knytt til Europa, seier Solberg.

- Det er ikkje slik at USA har nokon planar om å trekkja seg ut. Det vi har sett dei siste åra, er faktisk eit auka amerikansk nærvær i Europa, seier Solberg.

Solberg viser til at Nato har styrkt seg dei siste fire åra.

Det viktigaste for Noreg er at Nato no har fått på plass ein ny maritim strategi, og ein ny kommandostruktur, ifølgje Solberg.

(©NPK)Statsminister Erna Solberg (H) karakteriserer møtet som bra. Foto: Torbjørn Kjosvold / Forsvaret / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...