Møre

Solberg varslar tøffare kamp mot gjengane

Styresmaktene må bli endå tøffare overfor dei mest hardbarka kriminelle gjengane viss dagens verkemiddel ikkje er nok til å nedkjempe dei, meiner Erna Solberg.

- Vi kan ikkje, skal ikkje og vil ikkje akseptere at gjengar skal forme barn og oppvekstvilkåra til unge, sa Høgre-leiar og statsminister Erna Solberg i talen sin til landsmøtet på Gardermoen fredag ettermiddag.

Ho viste til korleis gjengar i Oslo «skaper utryggleik og rekrutterer sårbare unge» og fryktar at smitteeffekten kan nå også andre byar.

Høgre-leiaren slo fast at «ein trygg oppvekst varer livet ut», og at det derfor er avgjerande at familiar som slit, får hjelp, og at barnevernet grip inn når det er nødvendig. Barn og unge skal ha eit breitt kultur- og aktivitetstilbod, og «dei som øydelegg barns moglegheiter til ein god oppvekst» skal kjempast mot.

- Kriminelle gjengar som rekrutterer barn til å gjere lovbrot, skal slåast hardt ned på. Vi kan ikkje vere naive. Viss verkemidla vi bruker, ikkje stansar dei mest hardbarka, så må vi ta i bruk tøffare verkemiddel og tenke nytt, sa ho.

(©NPK)

Statsminister og partileiar Erna Solberg på talarstolen under Høgre-landsmøtet fredag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...