Møre

Solberg: Wara i permisjon på ubestemt tid

Statsminister Erna Solberg seier Tor Mikkel Wara er i permisjon på ubestemt tid og vil ikkje spekulere på om han har tillit til å halde fram som justisminister.

- Vi må ha tid til å sjå på situasjonen. Det dreier seg om Tor Mikkel, utviklinga i saka og mange andre spørsmål knytte til det. Eg kan ikkje førehandskonkludere, seier Solberg (H) til NTB.

Vil det vere nok tillit til han i rolla hans?

- Det er jo blant dei tinga vi må vurdere når vi kjem tilbake til desse spørsmåla, kanskje når det blir meir klarleik rundt heile sakfeltet, seier Solberg til NTB.

Dale i to ministerpostar

Samferdselsminister Jon Georg Dale kjem til å fungere både som samferdselsminister og justis- og innvandringsminister den næraste tida.

Solberg er trygg på at han vil ta vare på justissektoren på ein god måte.

- Han har to svært gode statssekretærar i Justisdepartementet, som har vore der lenge. Det er god støtte i det apparatet som er der. Han er ein erfaren politikar som kan få arbeidet til å gå i desse tider. Over tid må vi sjå gjennom korleis saka blir, seier Solberg.

Vil ikkje beklage

Satsministeren har fått kritikk for utsegnene sine mot teateret som brukte bilde av heimen til Wara i framsyninga si. Solberg vart endå ein gong bedt om å kommentere dette i samband med siktinga mot Waras sambuar.

Ho står ved utsegna om at framsyninga var ein ekstrabelastning for Wara og familien hans.

Politikarar har òg rett til å ytre seg, ikkje berre kunstnarar, meiner Solberg.

- Eg spekulerer ikkje på nokon koplingar, men det er ei ekstrabelastning for ein familie når ei teaterframsyning går inn på det eg har kalla integritetssfæren til folk, seier statsministeren.

Ho møtte pressa fredag i forkant av Høgre-landsmøtet.

- Det kunne ha vore eit betre utgangspunkt, men dette landsmøtet er viktig for Høgre. Eg trur dette blir eit hyggeleg landsmøte, seier Solberg.

(©NPK)

Statsminister Erna Solberg under pressekonferansen etter landsmøtetalen fredag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...