Møre

Solskjær med fullt mannskap mot PSG

Manchester United stiller full av sjølvtillit og utan skadar på nøkkelspelarane i meisterligaduellen på tysdag med Paris Saint-Germain.

United-sjef Ole Gunnar Solskjær hadde god grunn til å smile då han møtte til pressekonferanse dagen før storkampen på Old Trafford.

Med unntak av backane Antonio Valencia og Matteo Darmian, som neppe ville spelt ei rolle mot PSG uansett, trente alle United-spelarane på treningsfeltet i Carrington like sørvest for Manchester måndag formiddag.

Ingen har dessutan vunne over United sidan Solskjær tok over som mellombels manager (ti sigrar, éin uavgjort), og alt ser betydeleg betre ut enn då trekninga av åttedelsfinalane til meisterligaen vart gjorde i desember.

- Vi har gitt oss sjølve den best moglege sjansen før denne kampen. Vi får ikkje noko betre tidspunkt å gå inn i ein slik kamp på. Så eg ser verkeleg fram til kampane som kjem no, sa Solskjær.

Fryktar lynraske Mbappé

United har storkampar mot Chelsea (FA-cup) og Liverpool (liga) i vente, men Solskjær ville først og fremst konsentrere seg om møtet med PSG under pressekonferansen.

Nordmannen var nyleg i Paris for å studere motstandaren på tysdag, og han veit at dei har spelarar nok til å erstatte skadde stjernespelarar.

- Alle lag som manglar spelarar som Neymar, Cavani og Meunier, vil merke det. Men det vil gi andre spelarar sjansen. For meg gjer det ting meir uføreseieleg for oss. Når du har sett den angrepstrioen (Kylian Mbappé, Cavani, Neymar) heile sesongen, veit du kva du kan vente. Denne gongen må vi i større grad gjette på korleis dei vil angripe kampen, sa Solskjær - som så fekk spørsmål om kva han fekk ut av Paris-turen.

- Det er vanskeleg å samanlikne kampar. Men det er alltid bra å sjå spelarar «live», for du får eit heilt anna inntrykk. Eg såg kor lynrask Mbappe er, smilte nordmannen.

Europa-minne

Solskjær har sjølv vore med på å vinne Champions League med United. Han erkjenner at det er for lenge sidan Old Trafford-publikummet har fått oppleve ein stor kveld i Europa.

- Ja, det er det. Så vi ser fram til dette, og det gjer spelarane og supporterane. Dei fortener slike spesielle kampar.

- Min siste (storkamp i Europa) var då vil slo Roma 7-1 (i 2007). Eg kom inn og hadde vel ei målgivande pasning, mimra Solskjær.

Samtidig avfeia han blankt at meisterligafotball var avgjerande for at han tok United-jobben før jul.

- Nei. Eg hadde sagt ja om vi ikkje skulle spele mot PSG. Når Manchester United ringer, seier du ja.

(©NPK)

Ole Gunnar Solskjær har gjort sitt for å førebu Manchester United-laget til meisterligakampen mot PSG tysdag. Foto: Martin Rickett / AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...