Møre

Sommartempen kjem i helga

Stikkord for vêret i helga er sommarlege temperaturar og periodar med regn. Og det er i nord det blir finast.

Ifølgje statsmeteorolog Magni Svanevik ved Meteorologisk institutt bygger det seg opp eit høgtrykk i nord som gir ganske fint vêr i slutten av veka og helga.

- Og vi får etter kvart litt høgare temperaturar, fortel ho til NTB.

Varmast i indre strøk

Fredag er det venta mellom 15 og 18 grader, og slik vil det halde seg gjennom helga. Varmast blir det i indre strøk og i Nordland sør for Lofoten.

- Sør på Helgeland kan det bli periodar med regn. Vestlege delar av Finnmark kan få skyer, men ikkje noko nedbør utanom ei og annan bye, seier meteorologen.

Også Midt-Noreg, i dette tilfellet Trøndelag og Møre og Romsdal, får frå fredag og utover ganske fint vêr og høge temperaturar, som vil ligge på 18 til 23 grader.

- Det blir meir lågtrykksaktivitet i sør, men det ser ikkje ut til at regnet vil komme i Trøndelag, seier Magni Svanevik.

Dette gjeld til og med laurdag. Søndag kan det bli litt meir regn, mest i Møre og Romsdal og mindre i Trøndelag.

Litt grumsete i sør

Lengre sør omtalar statsmeteorologen vêret som «litt grumsete».

- På Vestlandet blir det periodar med regn, men høge temperaturar. Dei vil ligge over normalen for juni, og fleire dagar blir det over 20 grader. Laurdagen ser ut til å bli varmast, seier

Særleg fredag blir det periodar med regn.

- Det gir seg på kvelden, og så ser laurdagen ganske bra ut, iallfall først på dagen. På ettermiddagen blir det regn i Rogaland, og så trekker det nordover.

Over 20 grader i Oslo

På Sørlandet og Austlandet, altså Austafjells, blir det byevêr i helga. Temperaturane vil auke frå torsdag og komme opp i over 20 grader. Mellom anna får Oslo, der festivalen Piknik i Parken blir halden, godt over 20 grader laurdag.

Fredag er det venta byevêr, hovudsakleg sør for Mjøsa. Første del av laurdag ser det fint ut på Aust- og Sørlandet.

- Men så kjem eit lågtrykk, først på Sørlandet og så på delar av Austlandet. Dei nordlege delane av Hedmark og Oppland får nok fint vêr heile laurdagen, fortel statsmeteorologen.

Søndag vil det bli regnbyer også nordover på Austlandet.

(©NPK)

Piknik i Parken blir arrangert i Oslo frå torsdag til laurdag. Dette bildet er tatt under festivalen i 2016. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...