Storbritannias regjering har lagt fram brexit-planen

Den britiske regjeringa la torsdag fram planen sin for kva slags kontaktar Storbritannia skal ha med EU etter brexit.

Det 98 sider lange dokumentet blei lagt fram av regjeringa torsdag ettermiddag.

Storbritannia går som tidlegare kjent inn for å forlata den indre marknaden og tollunionen til EU med mål om å kunna avgrensa innvandring frå EU-land i tillegg til inngå eigne handelsavtalar med tredjeland.

Planen er likevel i tråd med ein såkalla mjuk strategi for å forlata EU.

Regjeringa føreslår å etablera eit frihandelsområde og å ha «felles regelverk» med EU for varer, inkludert landbruksvarer, med mål om at handel over grensene til EU-land kan halda fram som i dag.

- I kjernen av forslaget til Storbritannia er at Storbritannia og EU etablerer eit frihandelsområde for varer, heiter det i dokumentet.

Planen blir lagt fram i kjølvatnet av at regjeringa blei samde om brexit-strategien på eit maratonmøte førre fredag. Det førte likevel til at både brexit-minister David Davis og utanriksminister Boris Johnson trekte seg i protest.

Davis og Johnson er blant EU-motstandarane som står for ein såkalla hard brexit.

Planen skal drøftast i parlamentet torsdag ettermiddag.

Planen er likevel også venta å møta motstand i Brussel, der tenestemenn i lang tid har bede London om å setja ned forventningane til kor tette banda mellom Storbritannia og EU kan bli.

- Sjølvsagt stiller EU-27 seg open for eit kompromiss, men ikkje eit som vil undergrave hovudpilarane til den indre marknaden, seier ein anonym EU-tenestemann.

(©NPK)Statsminister Theresa May legg fram planen torsdag. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...