Supertyfon bevegar seg mot Filippinane

Over 800.000 menneske skal evakuerast frå kystnære strøk før supertyfonen Mangkhut som er venta å treffe den nordvestlege delen av Filippinane.

Totalt 4 millionar menneske kan bli ramma av stormen, som av det amerikanske Joint Typhoon Warning Center blir klassifisert som ein supertyfon. Vindstyrken er på nivå med ein atlantisk orkan i kategori 5.

Tyfonen var først venta å treffe den nordlege enden av Cagayan-provinsen tidleg laurdag, men har sidan endra retning og ser ut til å treffe Isabela-provinsen lenger sør i landet, seier statsmeteorolog på Filippinane Chris Perez, som legg til at tyfonen også vil treffe Cagayan.

- Kursendringa vil ikkje gjere så stor forskjell fordi tyfonen uansett er så stor, seier Perez.

Bøndene i Cayagan blir ramma av tyfonen idet dei er i gang med å få ris- og kornavlingane i hus. Landet slit frå før av med rismangel, og regionen er blant dei viktigaste jordbruksområda.

Tyfonen er måndag venta å treffe Kina. Landet har sett i verk storevakuering av både fiskarar, turistar og bebuarar i kystnære strøk.

(©NPK)

Ein tilsett i Filippinanes luftstyrkar framfor eit satellittbilde av tyfonen Mangkhut, som er venta å ramme landet i helga. Foto: Aaron Favila / NTB scanpix

Over 800.000 menneske skal evakuerast frå kystnære strøk før supertyfonen Mangkhut treffer den nordvestlege delen av Filippinane. Foto: Aaron Favila / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...