Møre

Tenåringar drepne på Gazastripa

To tenåringar på 14 og 18 år er skotne og drepne av israelske soldatar under ein protest på Gazastripa, opplyser palestinske helsestyresmakter.

Minst 17 andre palestinarar er ifølgje helsedepartementet skotne og såra under demonstrasjonane fleire stader langs det tungt vakta gjerdet mellom Gazastripa og Israel fredag.

Den 14 år gamle Hassan Shalabi vart drepen av eit skot i brystet aust for Khan Younis, mens den 18 år gamle Hamza Ishtawi vart drepen aust for Gaza by, opplyser departementet. Ishtawi vart skoten i halsen.

Det er den 46. fredagen på rad at palestinarar demonstrerer på Gazastripa med krav om å få ein slutt på Israels blokade av enklaven.

Fredag var demonstrantane samla på fem ulike stader langs gjerdet. Mange av dei kasta stein mot dei israelske soldatane som er stasjonerte på den andre sida av barrieren. Dei svarte med tåregass og skarpe skot.

Den israelske hæren seier at 6.700 personar deltok i opptøyar og demonstrasjonar, og at nokon kasta eksplosive gjenstandar og granatar som landa på Gaza-sida av gjerdet.

Israelske styresmakter held fast på at maktbruken har vore nødvendig for å hindre demonstrantane frå å ta seg over grensa og gjennomføre valdelege aksjonar inne i Israel.

Ifølgje ein FN-rapport er 295 palestinarar drepne og rundt 6.000 skotne og såra sidan demonstrasjonane byrja i mars i fjor, skriv den israelske avisa Haaretz. Rapporten vart publisert i januar og er stadfesta av israelske tryggingskjelder.

To israelske soldatar er drepne i den same perioden.

(©NPK)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...