Møre

Testar i gang, treningsstart for meisterskapsserien måndag

English Football League (EFL) har oppdatert protokollen sin for opptrapping av trening, og klubbane i meisterskapsserien planlegg treningsstart måndag.

Spelarar og støtteapparat skal testast for koronaviruset før det skjer, noko som i dei fleste klubbar er gjennomførte torsdag og fredag. Ligaen melder i ei fråsegn på nettstaden sin at han vil publisere talet på utførte testar og eventuelt talet på positive testar. Dette blir gjort når resultata er klare, truleg søndag.

Det er same prosedyre som blir følgd av Premier League, der klubbane allereie er i gang med gruppetrening.

Det er ikkje gjennomført testing for laga på nivå tre og fire i engelsk fotball, League One og League Two. Det betyr at dei ikkje kan starte med gruppetrening, men klubbane har tilgjenge til å stille treningsanlegga sine til rådvelde for dei individuelle treningsøktene til spelarane.

Klubbane i League Two har gått inn for å avbryte sesongen, medan det framleis er usemje mellom klubbane i League One om ein skal prøve å spele ferdig.

Ser mot 1. juli

I meisterskapsserien er det framleis eit uttalt mål å spele dei attståande seriekampane.

Oppstarten på måndag for gruppetrening blir utan kontakt, men med tilsvarande plan for gradvis opptrapping som i Premier League. 1. juli blir no nemnd som ein mogleg dato for dei første kampane.

– Vi er ikkje sikre på kor lenge det blir før vi kan ha trening med duellar igjen. Eg tippar at det kan bli to veker med trening i små grupper før vi kan gå vidare, og kanskje seks veker i alt før vi kan spele seriekampar igjen, seier Queens Park Rangers-manager Mark Warburton til BBC.

Ulike syn

– Deretter ser eg for meg at vi kjem til å bruke heile juli på å avvikle dei ni kampane som står igjen, og så kanskje to veker eller litt meir for å gjere unna opprykkssluttspelet.

Kostnadene forbunde med eit strengt testregime, omfattande smitteverntiltak og kampavvikling utan tilskodarar bidreg til at mange klubbar på nivå tre og fire ikkje ønskjer å fullføre serien. Klubbar som kan rykkje ned eller gå glipp av opprykk ved avbroten sesong er derimot ivrige tilhengjarar av å spele vidare.

EFL ønskjer å avvikle opprykkssluttspel i alle tre divisjonar uavhengig av om serien kan spelast ferdig. Om ein må avbryte serien, vil endeleg tabell bli rekna ut frå poeng delt på spelte kampar.

(©NPK)

Fulham-spelar Stefan Johansen kan snart vere tilbake i trening. Laga i meisterskapsserien testar sine spelarar i påvente av klarsignal for gruppetreningar frå måndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...