Møre

Thingnes Bø fekk ingen ny draumestart på verdscupsesongen

Johannes Thingnes Bø skuffa med tre bom på normaldistansen i den individuelle verdscupopninga for skiskyttarane i Slovenia. Det heldt til 7.-plass.

Martin Fourcade tok første stikk i den første duellen i vinter med Thingnes Bø. Franskmannen skaut fire perfekte seriar og tok heim ein knipen siger føre tyske Johannes Kühn. Han var ikkje spesielt rask i sporet, men viste klasse på standplass.

Med tre tilleggsminutt måtte Thingnes Bø nøye seg med å bli nummer sju. Han enda 1.11,9 minutt bak Fourcade.

Stryningen fekk ein solid start på 20-kilometeren. Han gjekk kjapt i sporet og var feilfri første gong inne på standplass, men sigerssjansane vart redusert med eitt bomskot på neste skyting.

Glitrande i sporet

Skulle 25-åringen ha voner om ein pallplass, måtte han skyte ned alle dei neste ti blinkane. Det greidde han ikkje, og på tredje skyting vart det to nye bom. Men der skyteforma ikkje var på topp, kunne Thingnes Bø ta med seg at han gjekk eit strålande langrenn.

I fjor slo Thingnes Bø til med opningssiger på tilsvarande renn i Østersund. Då skaut han feilfritt.

Lars Helge Birkeland var nest best av dei norske skiskyttarherrane. 30-åringen var feilfri på dei tre første skytingane, men fekk eitt surt tilleggsminutt på siste turen innom standplass. Det gav til slutt ein 10.-plass.

Takla tyskar

Vetle Sjåstad Christiansen viste sterk skyteform med null bom, men fekk det etter kvart tøft i sporet og vart nummer elleve. På første skyting var han uoppmerksam og sende tyske Kühn i bakken. Det er uklart om Christiansen blir straffa for dette i ettertid.

- Eg får gå og seie orsak, for ein skal eigentleg vike for dei som er lengst framme i løpet. Eg veit ikkje om det er gule eller oransje kort her, men det blir vel ei åtvaring, sa han til NRK.

Tarjei Bø hamna langt ned på resultatlista med tre tilleggsminutt, mens Erlend Bjøntegaard hadde eit bomskot meir.

Normaldistansen til mennene skulle eigentleg gå onsdag, men tett tåke tvinga arrangøren til å utsetje rennet til torsdag.

Fredag står sprint på programmet i Pokljuka, mens det er jaktstart søndag.

(©NPK)

Johannes Thingnes Bø gjekk fort i sporet, men fekk tre tilleggsminutt under normaldistansen i verdscupopninga i Pokljuka. Foto: Darko Bandic / AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...