Møre

To døydde i tunnel under grensa mellom Gaza og Egypt

To palestinarar har mista livet i ein tunnel under grensa mellom Gazastripa og Egypt, visstnok etter at egyptiske tryggingsstyrkar pumpa inn giftig gass.

Dei to, den 39 år gamle politimannen Raid al-Ekar og 28 år gamle Sabhy Abu Qarushayn, vart tilkalla av tre andre menn som dreiv utbetring av tunnelen, og som hevda at egyptisk politi pumpa inn giftig gass.

Dei tre vart redda, men Ekar og Qarushayn døydde kort tid etter av gassen dei hadde pusta inn, opplyser ein talsmann for det Hamas-kontrollerte innanriksdepartementet på Gazastripa, Iyad al-Bozum.

Det er ikkje kjent kva gass som vart pumpa inn i tunnelen, og egyptiske styresmakter har ikkje kommentert hendinga.

Gazastripa har vore gjenstand for israelsk blokade sidan Hamas vann valet i dei palestinske områda i 2006, og tunnelane under grensa til Egypt var lenge ein viktig livsnerve for 2 millionar palestinarar som bur i enklaven.

Mange av tunnelane vart øydelagde av Egypt etter at hærsjef Abdel Fattah al-Sisi greip makta i eit militærkupp i 2013 og styrta den demokratisk valde presidenten, Mohamed Mursi frå Det muslimske brorskapet, ein alliert av Hamas.

Israel har også bomba ei rekke tunnelar og hevdar at Hamas nyttar dei til å smugle våpen.

Egypt har no opna for noko ordinær import over grensa og tunnelane blir i dag først og fremst nytta til smugling av sigarettar.

(©NPK)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...