Møre

Tolga-brørne vurderer erstatningskrav

Granskingsrapporten i Tolga-saka gir ikkje alle svar, meiner advokaten til Holøyen-brørne Nicolai Skjerdal. Eit erstatningskrav ligg truleg i løypa, seier han.

- Vi har ikkje teke stilling til noko beløp. Vi har per i dag ikkje fullstendig tilgang til dokumenta i saka. Det kjem til å bli ein vidare graveprosess overfor kommunen og fylkeskommunen, seier Skjerdal til NTB.

Han representerer Lars Peder, Arvid og Magnus Holøyen, som vart registrert av kommunen som psykisk utviklingshemma utan å bli informert om det, og seinare sett under verjemål utan å ha samtykt til det. To av brørne hadde ikkje diagnosen.

Skjerdal seier brørne er takknemleg for at departementet sette i gang ein lovlegheitskontroll av vedtaka, men at dei er noko skuffa over sjølve rapporten.

Skjerdal stiller spørsmål ved konklusjonen om at kommunen har handla i god tru og at feilregistreringane kjem av ei misforståing.

- Eg har ikkje hatt tid til å gå gjennom kva den konklusjonen bygger på, men ut frå det eg har rukke å lese, og kjenner til om saka, verkar det ikkje tilfredsstillande grunngjeve, seier advokaten.

- Det andre vi lurer på, er korleis det var mogleg at dei tre vart pålagt verjemål utan å bli høyrde, under tilvising til at det var umogleg å høyre dei. Det verkar uforståeleg, fortset han.

(©NPK)

Advokat Nicolai V. Skjerdal er advokat for dei tre Holøyen-brørne, som blei underlagt verjemål utan å ønske det og utan å bli høyrt. To av brørne blei også feildiagnostisert som psykisk utviklingshemma. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...