Møre

Tolga-ordførar: - Oppriktig lei meg

Tolga-ordførar Ragnhild Aashaug er letta over at granskinga ikkje viser misbruk av systemet frå kommunen si side. Men ho forstår godt frustrasjonen til brørne.

- Eg er oppriktig lei meg for den situasjonen brørne har hamna i, og forstår godt frustrasjonen og fortvilinga deira. Eg håpar granskingsrapporten gir dei svara dei treng for å gå vidare, seier Aashaug i ei pressemelding.

Etter at granskingsrapporten av Tolga-saka måndag vart overlevert til kommunalminister Monica Mæland (H), kommenterte Aashaug funna på eit pressetreff i Oslo.

Ordføraren understreka at kommunen har vore oppteken av å snu kvar stein i saka og har bidrege med nødvendig dokumentasjon.

- Vi er letta over at granskinga stadfestar at vi ikkje har misbrukt systemet. Det er godt både for brørne, kommunen og alle innbyggarane i Tolga. Saka har vore tung både for dei involverte og for lokalsamfunnet, seier Aashaug.

Vidare viser Aashaug til at det vart gjort ein administrativ feil hos kommunen frå 2010 ved at to diagnosar med ganske lik ordlyd vart forveksla.

- Det beklagar vi overfor alle dei involverte. I oppfølginga vår ska vi sikre tilstrekkelege rutinar for at dette ikkje skjer igjen, seier Aashaug.

Ho legg til at kommunen set pris på kor grundig granskingskomiteen har vore, i tillegg til at komiteen har vore både nøytral og blitt utført av personar med fagekspertise på området. Ho lovar at rapporten vil bli brukt for å endre rutinane til kommunen.

(©NPK)

Ordførar Ragnhild Aashaug i Tolga kommune er oppriktig lei seg for situasjonen
Holøyen-brørne har hamna i, men er letta over at rapporten viser at kommunen ikkje har misbrukt systemet.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...