Møre

Trond Giske: - Eg måtte ut av det

Trond Giske seier mediepresset gjorde det umogleg å halde fram som nestleiar i Arbeidarpartiet.

Då Giske trekte seg i januar 2018, var varsla mot han enno ikkje ferdigbehandla i partiet.

Men mediepresset var for stort til at han kunne halde fram.

- Det var til då cirka 3.000 medieoppslag som gjorde at det ikkje var mogleg å stå i det lengre. Eg måtte ut av det på ein eller annan måte, sa Giske på den nordnorske mediekonferansen Svarte Natta fredag ettermiddag.

Det er umogleg å seie om han før eller sidan ville gått av uansett, la han til. Men det var «definitivt» pressa som fekk han til å trekke seg så tidleg.

Første gong

Mediekonferansen har hausta storm for arrangementet, der Giske var invitert for å fortelje om korleis det var å stå i mediestormen då varsla mot han kom.

Det er første gongen Giske debatterer metoo offentleg etter at han gjekk av som nestleiar.

Då han gjekk av, var innhaldet i varsla ikkje offentleg kjent, peika Giske på. Men det er dei i dag.

- Så no kan alle gjere seg opp ei meining sjølv, sa Giske, som ikkje la skjul på at han meiner Arbeidarpartiets notat om varsla har vorte feil framstilt.

Kjeldekritikk

Giske skuldar pressa for å ha utøvd svak kjeldekritikk i saka. Han åtvarar òg mot bruken til pressa av anonyme kjelder.

Men i etterkant har det òg vore positive teikn til sjølvransaking i media, ifølgje Giske.

- No to år etterpå opplever eg at det er ei større moglegheit til nyansert diskusjon i ein del medium. Berre at denne debatten blir arrangert - det hadde ikkje skjedd for eit år sidan, kanskje ikkje eingong for eit halvt år sidan, sa han.

Trekte seg i protest

Ukontroversiell var paneldebatten likevel ikkje.

Kommentator Hege Ulstein i Dagsavisen skulle opphavleg delta i panelet, men trekte seg i protest då ho såg korleis debatten var lagt opp. «Jeg ble invitert til og trakket ja til en pressedebatt om metoo. Det har utviklet seg til noe som kan se ut som et Giske-show. Det takker jeg nei til», skreiv Ulstein på Facebook.

Varsla mot Giske var knytt til seksuell trakassering og upassande åtferd. Arbeidarpartiet konkluderte i 2018 med at Giske i fleire av sakene hadde brote dei interne retningslinjene til partiet mot seksuell trakassering.

Giske har beklaga upassande og ubehagelege hendingar, men også nekta for innhaldet i enkelte av varsla.

(©NPK)

Trond Giske på mediekonferansen Svarte Natta i Tromsø for å snakke om handteringa til media av metoo. Anki Gerhardsen leidde debatten. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Ifølgje Trond Giske (Ap) gjorde mediepresset det umogleg for han å halde fram som nestleiar i Arbeidarpartiet. Fredag deltok han på mediekonferansen Svarte Natta i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...