Møre

Trond Giske taus om attval

Trond Giske seier det er for tidleg å svare på om han vil søke attval til Stortinget i 2021. Men valkampmodus har han vore i lenge.

- Det er eit år til eg må ta stilling til det, seier Giske til NTB.

Ap-politikaren peikar på at det framleis er lenge til nominasjonskomiteane skal bestemme kven som skal stå på listene til stortingsvalet i 2021.

Men at Giske er tilbake i politikken, det er det ingen tvil om. Giske viser til at han deltok aktivt i valkampen føre lokalvalet tidlegare i år.

- Eg trur eg var i 60 kommunar og drev valkamp rundt omkring i heile landet. Eg har vore i aktivt politisk arbeid så å seie heile tida etter at eg kom tilbake frå sjukmelding, seier han.

I det politiske Noreg er det no knytt stor spenning til Giskes vidare karriere.

I januar 2018 gjekk han av som nestleiar i Arbeidarpartiet i kjølvatnet av varslar om seksuell trakassering og upassande åtferd. Arbeidarpartiet konkluderte i etterkant med at Giske i fleire av sakene hadde brote dei interne retningslinjene til partiet mot seksuell trakassering.

Giske har beklaga fleire av sakene, men også nekta for innhaldet i enkelte av varsla.

Fredag var han på mediekonferansen Svarte Natta i Tromsø for å delta i ein paneldebatt om metoo.

(©NPK)

Trond Giske møtte pressa etter ein paneldebatt om metoo på mediekonferansen Svarte Natta i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...