Møre

Trump droppar Davos-møte

President Donald Trump seier han ikkje deltar på Det internasjonale økonomiske forumet i Sveits på grunn av nedstenginga i offentleg sektor.

I midten av desember opplyste Det kvite hus at Donald Trump vil delta på den internasjonale konferansen i Davos, som går av stabelen 22. til 25. januar.

Men torsdag uttalte presidenten at han ikkje reiser til Sveits. Han grunngir det med nedstenginga som tredde i kraft i delar av offentleg sektor i USA 22. desember då han blokkerte budsjettet.

Nedstengningen er eit resultat av at Trump nektar å vedtake noko budsjett som ikkje inneheld 5,7 milliardar dollar til bygging av den omstridde grensemuren mot Mexico.

- På grunn av Demokratanes trass i saka om grensesikkerheit og viktigheita for tryggleiken i nasjonen vår, avlyser eg respektfullt den svært viktige reisa mi til Davos i Sveits. Varme helsingar og orsaking til Det økonomiske forumet, skriv Trump på Twitter.

Pressesekretær Sarah Sanders i Det kvite hus opplyste i midten av desember at Trump si dotter Ivanka og utanriksminister Mike Pompeo er blant dei som skal delta i Davos. Det skal òg Ivankas ektemann Jared Kushner, som er rådgivar for presidenten, sa ho.

Trump var til stades på det økonomiske toppmøtet i Davos i fjor, trass kritikken han har komme med av globalisering og internasjonalt samarbeid.

(©NPK)

USAs president Donald Trump seier han ikkje vil dra til Det internasjonale økonomiske forumet i Davos i Sveits. Foto: Jacquelyn Martin/AP/NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...