Trump heidrar førebiletet Churchill under det første Storbritannia-besøket sitt

Donald Trump har fleire gonger uttrykt beundring for Winston Churchill. Den tidlegare britiske statsministeren blir heidra under London-besøket til presidenten.

Torsdag deltek Trump på ein formell middag med Storbritannias statsminister Theresa May ved Blenheim Palace, fødestaden til Churchill nær Oxford, under det som er første dagen av det første offisielle besøket til presidenten til Storbritannia.

Dermed styrer dei i stor grad unna London sentrum, der det er planlagt protestar mot Trump og sendt opp ein diger ballong som framstiller han som eit hissig spedbarn.

Den amerikanske presidenten har uttrykt beundring for Churchill, som er eit ikon for dei konservative i USA for den robuste leiinga si av Storbritannia under andre verdskrigen og rolla hans i kampen mot nazistane.

Mellom anna sette Trump inn ein byste av Churchill på nytt i Det ovale kontor kort tid etter at han blei teken i eid som USAs president, og han har også hatt ei vising av filmen «Darkest Hour» i Det kvite hus.

Kritikarane til Trump meiner likevel at han og Churchill har få likskapar, og at dei to attpåtil er rake motsetningar på fleire område.

- Viss Trump verkeleg ønskjer å gå i Churchills fotspor, bør han feira freden og velstanden i Europa. Han burde prøva å styrkja i staden for å øydeleggja transatlantiske forhold, seier Amanda Sloat, seniorforskar ved Brookings Institution og tidlegare tilsett i utanriksdepartementet under president Barack Obama.

USAs ambassadør til Storbritannia, Woody Johnson, er usamd.

- Presidenten har førstehandskjennskap kor viktig det spesielle forholdet er, og det er difor Churchill-bysten er på Det ovale kontor, seier han til AP.

(©NPK)USAs president Donald Trump deltek torsdag på ein formell middag med Storbritannias statsminister Theresa May ved Blenheim Palace i London.Fødestaden til Winston Churchill, Blenheim Palace i Woodstock i Oxfordshire i Storbritannia. Foto: AP / NTB scanpix.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...