Møre

Tunge forhold for mange av Noregs hopparar – alle sju vidare til Wisla-premieren

Noreg prega ikkje resultatlistene i kvalifiseringa til det første verdscuprennet i sesongen i hopp. Likevel stiller det norske laget fulltalig i Polen søndag.

Best av dei norske var Halvor Egner Granerud med ein 7.-plass fredag kveld. Asker-hopparen landa på 126 meter, som var det lengste svevet av landslagstrenar Alexander Stöckls sju utvalde.

Neste nordmann var heilt nede på 23.-plass. Den tok verdscupdebutant Sander Vossan Eriksen (19) etter eit hopp på 120 meter. Rett bak følgde Daniel-André Tande, som berre greidde 116 meter under tunge forhold.

Tande opna førre sesong med siger i begge dei to første individuelle renna.

Heller ikkje Robert Johansson fekk enkle vilkår i bakken. 115 meter heldt til ein 30.-plass. Trått var det òg for Marius Lindvik, som frå fjerde avsats måtte nøye seg med stusslege 113,5 meter og ein 39.-plass.

Robin Pedersen og Anders Håre vart nummer 46 og 47. Dei landa på høvesvis 114 og 113 meter. Dei 50 beste kvalifiserte seg til rennet på søndag.

Laurdag står lagkonkurranse på programmet.

(©NPK)

Halvor Egner Granerud var best av dei norske i hoppkvalifiseringa i polske Wisla fredag. Her er han frå eit NM-renn i Midtstubakken i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB

Daniel-André Tande fekk det tungt i kvalifiseringa fredag. Foto: Heiko Junge / NTB

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...