Møre

Tusenvis av flyktningar ramma av flaum

Tusenvis av syriske flyktningar er hardt ramma av uvêret som har herja i Libanon den siste veka. I fleire leirar er det flaum etter mykje regn og snø.

Flaumane har ført med seg store materielle skadar.

- Eg mista alt, seier Umm Fawaz, som har fått eigedelane sine øydelagde etter at vatnet på staden har stige til det når ho til knea.

Ho seier til nyheitsbyrået AP at ho har måtta sove fem netter på ein stol på grunn av vassmengdene.

FNs høgkommissær for flyktningar seier at 361 leirar, som husar til saman 11.000 syrarar, er ramma av stormen. Då han enda onsdag hadde han gjort stor skade på bustader og bilar.

Fleire fjellvegar vart stengde, og stormen førte òg til fleire straumbrot.

Mat til spille

Alaa Shehadeh, som bur i leiren i Bar Elias saman med kona og barnet sitt, fekk øydelagt mat, teppe og madrassar då leiren flauma over.

- Berre Guds nåde kan redde oss, seier han.

Kona og barna rømde til ein hall i nærleiken under stormen. Det bur om lag 420 flyktningar i leiren, av dei er 100 barn.

I andre nærliggjande busetjingar steig vatnet ein halv meter, og bebuarane brukar treplater som båtar for å komme seg rundt.

Torsdag byrja frivillige arbeidet med å pumpe ut vatn frå flyktningleirane. Dei delte òg ut gummistøvlar, teppe og vinterklede til dei trengande.

Redd Barna er bekymra

Hjelpeorganisasjonen Redd Barna er bekymra for forholda barna må leve under etter stormens herjingar.

- Hjelpearbeidarar seier at forholda er forferdelege og farlege for dei tusenvis av barna som bur i skrøpelege telt og halvferdige bygningar utan vindauge eller dører, seier organisasjonen.

I tillegg blir det meir sjukdom i leirane.

Kampar i Idlib

Situasjonen blir gjort vanskelegare av at det dei siste ti dagane har vore nye samanstøyt i Idlib-området mellom al-Qaida-tilknytte Hayat Tahrir al-Sham (HTS) og andre opprørsgrupper.

Det har gjort det vanskeleg å distribuere telt og pledd til familiar som ikkje har ly frå kulda.

Nesten halvparten av dei tre millionane som bur i Idlib-provinsen, har måtta flykte minst éin gong som følgje av samanstøyt i området.

(©NPK)

Flyktningar står i regn- og sølevatn i flyktningleiren i Bar Elias i Libanon.
Foto: Bilal Hussein / AP / NTB scanpix

Flyktningleiren i Bar Elias.
Foto: Bilal Hussein / AP / NTB scanpix

Flyktningar bruker ei treplate til å komme seg rundt i flyktningleiren i Bar Elias i Libanon.
Foto: Bilal Hussein / AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...