Møre

TV 2 beklagar og rettar i ti saker i Giske-dekninga si

TV 2 rettar, presiserer og beklagar nokre av sakene sine om Trond Giske. I alt ti saker er no retta, ifølgje nyheitsredaktør Karianne Solbrække.

- Vi rettar og presiserer og i nokre tilfelle beklagar. Det handlar primært om manglande samtidig imøtegåing, skriv Solbrække i ei tekstmelding til Medier24.

Ho skriv òg at det dreier seg om ti saker, og at rettingane vart gjort fredag.

Trond Giske og forholdet til media er igjen i søkelyset etter at han snakka om dekninga til pressa av metoo på mediekonferansen Svarte Natta i Tromsø fredag.

Frå salen i Tromsø sa TV 2s Elin Sørsdahl dette:

- Vi gjorde feil. TV 2 har, etter at vi hadde Giske på internt seminar der han påpeika at TV 2 har brote Ver varsam-plakaten, på eige initiativ gått gjennom dekninga vår. Eg veit ikkje om det ligg ute enno, men vi kjem til å presisere og beklage ti artiklar, sa ho.

Frå scena fekk ho takk frå Giske sjølv.

- Det TV 2 gjer no, er veldig bra, sa Giske.

Karianne Solbrække seier til Medier24 at Giske var gjest på eit internt seminar hos TV 2-nyheitene i oktober, og at det var der han først kom med påstandar om at også TV 2 har gjort til dels grove feil i dekninga si av sakskomplekset.

(©NPK)

Trond Giske deltok fredag på mediekonferansen Svarte Natta i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...