Møre

USA kritiserer ønsket frå EU-land om dialog med Venezuelas president

USA kritiserer europeiske og latinamerikanske land for å ønske dialog med Venezuelas president Nicolás Maduro. USA vil berre snakke med opposisjonsleiar Guaidó.

Kritikken frå USA kjem etter at EUs kontaktgruppe for Venezuela på eit møte torsdag oppfordra til snarleg presidentval for å løyse den spente politiske krisa mellom president Maduro og opposisjonen.

Kontaktgruppa, som består av 13 land frå Europa og Latin-Amerika, vart også einige om å sende ein teknisk delegasjon for å bidra med nødhjelp. Delegasjonen skal også vere med på å legge til rette nytt val, heiter det i ei fråsegn etter møtet.

Oppfordring

Elliot Abrams, USAs spesialutsending til Venezuela, meiner landa berre skal vende seg til opposisjonsleiaren Juan Guaidó.

- I staden for å prøve å komme Maduro til møtes gjennom kontaktgrupper og dialog, oppfordrar vi land til å anerkjenne Juan Guaidó som mellombels president og gjere som oss: Bidra med humanitær bistand for å møte behovet til det venezuelanske folket, seier Abrams.

I same fråsegn seier republikanaren at USA vil tilbakekalle visuma til eit uspesifisert tal medlemmer av den sitjande regjeringa.

- Maduro har bevist at han vil manipulere eventuelle samtalar for forhandlingar til sin fordel, og han har ofte brukt såkalla forhandlingar til å skaffe seg sjølv meir tid. Tida for dialog er for lengst forbi, seier Abrams.

«Fredeleg og demokratisk»

EUs kontaktgruppe består av dei åtte EU-landa Frankrike, Tyskland, Italia, Nederland, Portugal, Spania, Sverige og Storbritannia, i tillegg kjem dei latinamerikanske landa Bolivia, Costa Rica, Ecuador, Mexico og Uruguay.

Gruppa er fast bestemte på å hjelpe til med å finne ein «fredeleg og demokratisk» utveg på maktkampen mellom Maduro og Guaidó, «utan bruk av vald», heiter det i ei fråsegn etter møtet som fann stad i Uruguays hovudstad Montevideo torsdag.

(©NPK)

EUs nyoppretta kontaktgruppe oppfordrar til dialog i maktkampen mellom Nicolás Maduro (bildet) og opposisjonsleiar Juan Guaidó. Foto: AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...