Møre

USA: Tilbaketrekninga frå Syria er i gang

Den USA-leia militærkoalisjonen i Syria har no byrja hente ut militærutstyr frå landet, men ingen soldatar blir trekte ut enno, ifølgje ei forsvarskjelde.

Ingen amerikanske soldatar er trekte ut frå Syria så langt, men noko militærutstyr har vorte sendt ut av landet, opplyser ein tenestemann i det amerikanske forsvaret.

Vedkommande snakkar med vilkår om at han får vere anonym fordi det dreier seg om detaljar som enno ikkje er offentleggjort. Kjelda fortel ikkje detaljar eller tal, men han seier at amerikanske soldatar er sende inn i Syria for å hjelpe til med å hente ut utstyret. Dette omfattar styrkar som skal vareta tryggleiken, opplyser vedkommande.

Tidlegare fredag sa ein amerikansk talsmann at uttrekkinga av soldatar har starta. Han sa ikkje noko om tidsramme eller omfang av tilbaketrekkinga, men ifølgje den britiskbaserte eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) forlét nokre amerikanske styrkar dagen før flybasen Rmeilan i provinsen Hasakah nordaust i Syria.

19. desember vart det kjent at Donald Trump ville hente heim 2.000 soldatar frå Syria. Sidan har Det kvite hus sett fleire vilkår for tilbaketrekking, mellom anna at IS blir nedkjempa og at Tyrkia garanterer for tryggleiken til dei kurdiske allierte på bakken i Nord-Syria.

- CJTF-OIR har byrja prosessen med ei gjennomtenkt tilbaketrekning frå Syria, seier talsmannen til koalisjonen Sean Ryan til nyheitsbyrået AFP fredag.

CJTF-OIR er forkortinga for den USA-leia koalisjonen mot IS som òg Noreg er ein del av.

Avgjerda i desember skal ha komme svært overraskande på USAs næraste allierte og dei mange landa i den USA-leia koalisjonen mot den ytterleggåande islamistgruppa IS. Trumps avgjerd, som vart kunngjort etter ein telefonsamtale med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, vakte òg kritikk frå dei som støttar presidenten.

(©NPK)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...