Uvêr skapar trøbbel fleire stader

Uvêr skapte torsdag problem flerie stader. Dovrebanen er stengd etter kraftig regnvêr, og i Akershus er nær 700 personar strømlause etter lynnedslag.

Dovrebanen blei torsdag ettermiddag stengt ved Frya i Oppland på grunn av kraftig regnvêr, og 500 togpassasjerar blei stranda. Regnet skapte trøbbel også på E6.

- Det var fare for utgliding av massar, og difor måtte vi stengja banen av omsyn til tryggleiken, opplyser pressevakt i Bane Nor, Harry Korslund, til NRK torsdag ettermiddag.

Det skjer på grunn av kraftig regnvêr. I tillegg har ei grøft under skjenegangen gått tett. Ingen tog får passera før desse problema er fiksa.

Klokka 19.30 var Dovrebanen framleis stengd mellom Ringebu og Hundorp på grunn av rasfare, ifølgje Bane Nor.

Buss for tog

Dei 500 passasjerane var fordelte på tre ulike tog, ifølgje pressevakt i NSB, Liv Eggebø.

- Det er vanskeleg å seia kor lenge dei må vente. Vi har ikkje fått noko prognose frå Bane Nord om når banen kan opnast, og det er også ei utfordring å koma fram på vegane i dette området, sa ho til NRK ved 18-tida.

Mannskap frå Bane Nor er på staden og arbeider for å løysa situasjonen, men ifølgje Korslund er det umogleg å seia noko sikkert om når situasjonen blir betra.

NSB har stilt opp bussar for å frakta dei ventande passasjerane vidare, men vegtilhøva fører til store forseinkingar.

Straumlause i Akershus

I Sør-Noreg har lynnedslag ført til ei rekkje skogbrannar, og vêret skapar trøbbel også for straumnettet.

I Hurdal i Akershus er 677 personar straumlause på grunn av torevêr, ifølgje Hafslund Nett.

- Torevêr og lynnedslag har skapt ulike typar feil fleire stader i Oslo og Akershus, seier Morten Schau kommunikasjonssjef i Hafslund Nett til NRK.

Også i Trøndelag har det vore vanskelege vêrtilhøve. Mølabekken i Midtre Gauldal har fløymd over. Det har ført til at eit hus har fått vatn inn i kjellaren. Brannvesenet er på staden og hjelper til, opplyser politiet i Trøndelag på Twitter klokka 19.

- Det blir meldt om lette i vêret, så vi håpar det betrar seg, skriv politiet.

(©NPK)Illustrasjonsfoto: Krister Sørbø / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...