Møre

Uvêret skaper trøbbel for trafikken i nord

Stormen i nord skaper store utfordringar i trafikken. Fleire fly- og ferjeavgangar blir innstilte, og det er svært utfordrande køyreforhold på ei rekke vegar.

I Valnesfjorden i Nordland bles ein buss med fleire skuleelevar av vegen. Ingen vart skadde i hendinga, ifølgje NRK.

Ved 17-tida melde politiet i Nordland at eit vogntog hadde køyrt av vegen på E6 på Saltfjellet. Det var svært sterk vind på staden.

Stormen påverkar òg flytrafikken, og Widerøe har kansellert fleire avgangar. Også større fly har fått problem i den sterke vinden. Thomas Cooks fly frå Gran Canaria til Evenes måtte snu i lufta, ifølgje Harstad Tidende. Det skal vere målt 54 m/s ved eine enden av rullebanen. Flyet gjekk til Trondheim i staden.

Førebels er ingen flyplassar stengt som følgje av uvêret, men det kan fort endre seg, seier pressetalsmann Lasse Vangstein i Avinor ifølgje NRK. Han understrekar at alle passasjerar må følgje meldingar dei får frå flyselskapet sitt.

I Tromsø hamn ligg om lag 150 båtar ved kai, mange av dei har søkt nødhamn på grunn av uvêret til havs.

Stormen er allereie godt i gang på Svalbard, mens det er venta at uvêret treffer fastlandet i nord med full styrke torsdag kveld.

(©NPK)

Vind målt til 20 m/s ved Saltstraumen i Bodø torsdag ettermiddag. Politiet og meteorologar ber folk vere ekstra varsame når stormen i kveld treffer kysten av Nord-Noreg med full styrke. Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...