Vêret skaper utfordringar i store delar av landet

Vêrsituasjonen fører til problem rundt i landet fredag. I Midt-Noreg er det varsla skredfare, mens i sør blir ferjeavgangar kansellerte på grunn av sterk vind.

- Vinden har begynt å auke sør på kysten ved Lindesnes. Den kjem til å gradvis auke nordover og vil nå Oslofjorden i løpet ettermiddagen, seier statsmeteorolog Magnus Ovhed ved Meteorologisk institutt til NTB.

Meteorologen åtvarar folk på fjellet og seier vindkasta vil vere vesentleg sterkare der. I låglandet er vinden så sterk at folk burde sikre lause gjenstandar.

- Ting som er laust og stort, slik som telt, må sikrast, elles kan dei fly bort. Småbåtar kan også få problem, seier Ovhed.

Sør i landet har fleire ferjeselskap kansellert avgangar fredag som følgje av vinden. Blant anna har Fjordline kansellert avgangen frå Kristiansand klokka 13.30 og returavgangen frå Hirtshals klokka 17.00. Color Line har på si side kansellert fleire avgangar mellom Sandefjord og Strømstad og mellom Kristiansand og Hirtshals.

Fredag morgon sende Noregs vassdrag- og energidirektorat (NVE) ut eit varsel om jord- og flaumskredfare for Midt-Noreg og indre strøk i Sør-Noreg.

Årsaka til varselet er eit intenst lågtrykk som bevegar seg nordover. Det er venta opp mot 50-70 millimeter enkelte stadar.

(©NPK)

Regn, kraftig vind og store bølgjer har ført til at fleire ferjeselskap har avlyst avgangar.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...