Varmt vêr endrar VM-programmet – sprinten får nye starttider

Høge temperaturar tvingar arrangøren til å ta grep i ski-VM. Langrennssprinten på torsdag blir flytta fram med fleire timar.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) flyttar starttidspunkta etter eit møte med den internasjonale rettshavaren Infront.

I utgangspunktet skulle sprinten i Oberstdorf ha prologar frå 12.45, medan utslagsrundane var sett opp frå 15.15. Tysdag vart tidene endra til 09.00 og 11.30.

– Sportsleg trur eg det vil bli mykje betre. Kvart minutt i sola påverkar snøforholda veldig mykje. Vi kan sjå at fram til klokka 11.30 held løypene seg ganske bra. Når vi startar tidlegare, vil det gi gode forhold for konkurransane om morgonen og også verne snøforholda elles, seier FIS' langrennssjef Pierre Mignerey til VG.

Temperaturen søkk

Også kvalifiseringa på onsdag til dei 5 kilometrane til kvinnene og dei 10 kilometrane til mennene skal gå tidlegare enn planlagt.

Varmen i Oberstdorf har skapt hovudbry i VM-opptakten. Det er på det meste meldt 15 til 20 plussgrader i den tyske byen torsdag. Skiføret ligg an til å bli svært blautt.

Maks- og nattemperaturen søkk markant frå og med fredag. Då vil det etter prognosane liggje på maks åtte–ni varmegrader på dagtid og ned mot fem minus om natta i store delar av resten av meisterskapen.

Det er gode nyheiter for arrangøren.

Vil flytte alt

Ifølgje NRK var det Infront som tok initiativet til å flytte dei første VM-øvingane til tidlegare på dagen. Russland-trenar Markus Cramer meiner alle langrennsøvingar bør starte tidlegare.

– Det vil gjere det meir rettferdig. For sprint er det ikkje eit så stort problem, men seinare blir det endå meir ulike forhold. Sola blir veldig sterk på ettermiddagen, seier Cramer til NRK.

Johannes Høsflot Klæbo er ikkje oppteken av starttidspunkta.

– Forholda er som dei er, og vi får ikkje gjort noko med det. Det får vere opp til dei som tek avgjerda. Forholda i går var heilt optimale, sa Klæbo under ein pressekonferanse tysdag.

(©NPK)

Maiken Caspersen Falla i snøfattige Oberstdorf. Foto: Terje Pedersen / NTB

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...