Venter mykje folk i gravferda til Sunniva Ødegård

Det er venta å bli fullt i Varhaug kyrkje når Sunniva Ødegard (13), som vart funnen drepen natt til måndag 30. juli, skal gravleggjast fredag.

Det er venta å bli fullt i Varhaug kyrkje når Sunniva Ødegard (13), som vart funnen drepen natt til måndag 30. juli, skal gravleggjast fredag.

Presten i gravferda, Gaute Øgreid Rasmussen, seier til Stavanger Aftenblad at dei vil sleppe inn så mange som brannvesenet tillèt.

Kyrkja har godkjente sitteplassar til 450 personar, og i tillegg vil det vere mogleg for 110 personar å følgje gravferda frå kyrkjestova like ved.

- Det blir ei tradisjonell gravferd, men i utradisjonelle omgivnadar. Det er tøft å ta det aller siste farvel med ei dotter, seier Rasmussen til avisa.

Både presten og bistandsadvokaten til familien, Harald Øglænd, har bedt pressa om å halde avstand under gravferda. Stavanger Aftenblad har fått løyve til å ta eit bilde av båra før gravferda begynner, på vegner av resten av pressa. Det vil ikkje bli tatt andre bilde.

Den 17 år gamle guten som er sikta for drapet, tilstod torsdag drapshandlinga. Han har likevel ikkje formelt erkjent straffskuld. Øglænd opplyser at familien er letta over tilståinga, fordi dei ikkje lenger treng å tenkje på om rett person er tatt.

Gravferda i Varhaug kyrkje begynner klokka 11.30 fredag.

(©NPK)

Det vart halde open kyrkje i Varhaug då Sunniva Ødegård (13) vart funnen død. Fredag skal jenta gravleggjast frå same kyrkje. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...