Møre

Verdsbanken seier det hastar med ny regjering i Libanon

Regionalsjef for Verdsbanken oppmodar Libanon til å danne ei ny regjering «innan ei veke», for å unngå ytterlegare nedgang i økonomien i landet.

Saroj Kumar Jha, som er regionalsjef for Verdsbanken for Libanon, Irak, Syria, Jordan og Iran, seier banken dei siste vekene har merka seg ein auka risiko for Libanons økonomiske og finansielle stabilitet.

- Vi er svært bekymra for at dette vil gå ut over Libanons fattige menneske, middelklassen og bedriftene, seier han.

Gjekk av etter demonstrasjonar

Statsminister Saad Hariris regjering gjekk av 29. oktober etter massive demonstrasjonar.

Dei landsomfattande masseprotestane har i all hovudsak vore fredelege og er retta mot den politiske eliten, som blir skulda for korrupsjon og maktmisbruk. Demonstrantane protesterer mot handteringa til regjeringa av den djupe økonomiske krisa i landet med krav om omfattande politiske reformer.

Over ei veke etter at Hariri melde avgangen sin, har president Michel Aoun framleis ikkje fastsett ein dato for konsultasjon med leiarane for dei to blokkene til nasjonalforsamlinga, som skal utnemne ein ny statsminister.

Det synest å vere delte meiningar om i kva grad den nye regjeringa skal bestå av berre ekspertar, eller om det òg skal vere politikarar med.

- Ekstremt viktig

- Det er ekstremt viktig at det blir ei politisk løysing på den krisa som går føre seg og at vi får ei påliteleg regjering ved makta, seier Jha.

Han seier ei slik regjering kan innføre viktige reformer som kan gi økonomisk stabilitet, vekst, fleire jobbar og ny tillit i folket.

Sidan bankane i Libanon opna for første gong på to veker fredag førre veke, har folk hasta til banken for å gjere uttak, i frykt for at krisa i landet vil forverrast ytterlegare.

Kredittvurderingsbyrået Moody's nedgraderte torsdag statusen til Libanons tre største bankar til ikkje kredittverdige. Landet er eitt av dei mest gjeldsramma i verda.

(©NPK)

Regionsjef i Verdsbanken Saroj Kumar Jha oppmodar Libanon til å få på plass ei ny regjering innan ei veke, om dei skal unngå ytterlegare forvitring av økonomien i landet.
Foto: Hussein Malla / AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...