Møre

VG: Kunstnarar og teaterdirektør sikta etter framsyning

Oslo-politiet har sikta kunstnarane bak framsyninga «Ways of seeing» for å ha krenkt privatlivets fred etter at sambuaren til Wara melde framsyninga til politiet i desember, ifølgje VG.

Sambuaren til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp), Laila Anita Bertheussen, melde teateret til politiet 18. desember.

I tillegg bad politiet ved politiadvokat Arne Valdemar Nielsen om godkjenning frå Oslo tingrett til å ransake heimane og kontora til både teaterdirektøren og dei tre kunstnarane i jakt på bevis, får VG opplyst.

Oslo tingrett avviste dette kravet same dag, men VG får opplyst at politiet valde å anke saka til Borgarting lagmannsrett. Lagmannsretten har så langt ikkje tatt noka avgjerd i saka.

Reagerer på siktinga

I framsyninga «Ways of seeing» viste kunstnarane fram videoopptak av huset til Wara og Bertheussen. Opptaka hadde dei gjort utan samtykke frå paret.

Advokaten til teaterdirektør Anne-Cecilie Sibue, Halvard Helle, reagerer sterkt på siktinga mot Sibue.

- Både siktinga og kravet om ransaking utgjer eit alvorleg angrep på ytringsfridommen og retten til respekt for privatlivet. Det har ikkje skjedd tidlegare i nyare norsk historie at politiet har sikta ein teatersjef og bedt om ransaking av teateret og heimen hennar. Framsyninga på Black Box er ikkje ei politisak og har aldri vore det, seier Helle.

Ber om vekklegging

Han har på vegner av teatersjefen bedt om at siktinga blir trekt, og at politiet legg bort saka.

- Det er uhaldbart å halde oppe ei slik sak. Eg har òg bedt politiet trekke anken. Det er eit alvorleg tankekors at påtalemakta er klar til å bruke tvangsmiddel mot frie kunstinstitusjonar, seier Helle.

Bertheussen er sikta for å ha dikta opp ei straffbar handling ved å setje fyr på bilen til familien natt til 10. mars. Mellom desember og mars vart det utført ei rekke hærverk og truande handlingar mot Wara og Bertheussens bustad og eigedom. Hendingane starta i kjølvatnet av teaterframsyningar på Black Box.

(©NPK)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...