Warholm med EM-gull og «pers» på 400 meter hekk

Karsten Warholm hadde ingen problem med å takle presset som kjempefavoritt. Verdsmeisteren tok EM-gullet på 400 meter hekk med tida 47,64.

Hekkestjerna frå Ulsteinvik gjekk som vanleg knallhardt ut og slo Yasmani Copello frå Tyrkia med 17 hundredels sekund. Med tida slo Warholm sin eigen noregsrekord med ein hundredel.

Thomas Barr frå Irland tok bronsen på Olympiastadion i Berlin.

Warholm-gullet kom nærmast som bestilt. 22-åringen har denne sesongen vore den klart raskaste hekkeløparen i Europa på distansen. Før finalen var det berre Warholm som hadde sprunge under 48 sekund i år. Det hadde han attpåtil gjort fire gonger.

Førre månad sprang Warholm 47,65 i London. Til samanlikning hadde nest raskaste mann i Europa, tyrkiske Yasmani Copello, tida 48,31 som årsbeste før EM-finalen torsdag.

Dobbel

Onsdag cruiset Warholm inn til finaleplass på 400 meter. Han viste da at han er ein heit kandidat til å ta medalje også på den flate distansen. Finalen går fredag kveld.

Det har vore gambling frå Warholm å gjere ein EM-dobbel. Det er eit dristig opplegg å delta i to løpsøvingar, men torsdag kveld beviste han at det ikkje har gått utover hovudmålet: Å ta gullet på favorittdistansen.

Finalen var det tredje løpet hans på like mange dagar.

Høveleg utsetting

Eigentleg skulle Warholm få tildelt gullmedaljen seint torsdag kveld, men den tyske arrangøren varsla allereie på ettermiddag at seremonien er utsett til fredag etter varsel om kraftig torevêr.

Den utsettinga passa Warholm perfekt. Han trong ikkje å bli igjen på stadion og vente i fleire timar på medaljeseremonien.

På same dato i fjor skreiv Warholm norsk idrettshistorie med VM-gullet på 400 meter hekk. Med det blei han den første mannlege verdsmeisteren i friidrett på løpebana for Noreg.

(©NPK)

Karsten Warholm gjorde som bestilt og vann EM-gullet på 400 meter hekk. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix/ NPK

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...