Møre

WHO: - Høgaste talet registrerte meslingtilfelle på 13 år

Talet på meslingtilfelle har gjennom dei sju første månadane i år tredobla seg samanlikna med same periode i fjor, ifølgje Verdshelseorganisasjonen (WHO).

Talet på meslingtilfelle har gjennom dei sju første månadane i år tredobla seg samanlikna med same periode i fjor, ifølgje Verdshelseorganisasjonen (WHO).

Så langt i år er det registrert 364.800 tilfelle av meslingar i verda. I fjor var det til samanlikning 129.239 tilfelle i same periode.

- Det er det høgaste registrerte talet sidan 2006, sa talsperson Christian Lindmeier i WHO då han møtte pressa i Genève tysdag.

Tala er ifølgje WHO spesielt bekymringsfulle sidan det blir antatt at berre eitt av ti tilfelle av meslingar blir rapporterte på verdsbasis.

Ifølgje WHO er det landa Kongo, Madagaskar og Ukraina som har den høgaste mengda registrerte tilfelle av meslingar. 127.500 tilfelle vart registrerte berre på Madagaskar i løpet av første halvår. Store meslingutbrot har òg vorte registrert i Angola, Kamerun, Chad, Kasakhstan, Nigeria, Filippinane, Sudan, Sør-Sudan og Thailand.

I fjor vart det registrert 84.462 tilfelle av meslingar i Europa, medan det så langt i år er registrert 90.000 tilfelle.

Meslingar er ein svært smittsam virussjukdom som blir spreidd ved dropesmitte og gir kraftige forkjølingssymptom, feber og utslett. Virussjukdommen kan førebyggjast med vaksinasjon, men WHO har den siste tida uttrykt bekymring for auka vaksinemotstand i fleire land.

Vaksinen er ifølgje WHO svært effektiv, og organisasjonen oppmodar alle til å sørgje for at dei er tilstrekkeleg vaksinert.

(©NPK)

Talet på tilfelle av meslingar på verdsbasis har tredobla seg i løpet av dei sju første månadane i år samanlikna med same periode i fjor, ifølgje WHO.
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...