Wiesenthal-senteret hardt ut mot Norwegian

Wiesenthal-senteret skuldar flyselskapet Norwegian for å bagatellisere det brutale grufulle nazistane gjorde under andre verdskrigen.

Bakgrunnen for kritikken er ein omtale av den franske landsbyen Oradour-sur-Glane i tidsskriftet til Norwegian N. Wiesenthal-senteret skildrar artikkelen som «ei forbløffande bagatellisering av ein av dei mest brutale overgrepa i andre verdskrigen».

Artikkelen har tittelen «Import a Community» og tar for seg busetjing av migrantar i Europa.

Den franske landsbyen Oradour-sur-Glane blir nemnt som ein av dei «tapte» byar det kan vere verdt å besøkje. Dette finn sjefen for internasjonale relasjonar i Wiesenthal-senteret, Shimon Samuels, opprørande.

Minnesmerke

Den franske landsbyen blei øydelagt i 1944 og ruinane blei ståande som eit minnemerke over dei 642 innbyggjarane som døydde. I dag er det ein trist attraksjon og eit museum, heiter det i artikkelen.

Samuels er opprørt, noko han gir tydeleg uttrykk for i eit brev til Norwegian-sjef Bjørn Kjos. Han meiner Norwegian ikkje gir den fulle historia bak massakren.

- Denne landsbyen i nazi-okkuperte Frankrike blei øydelagt 10. juni 1944 som ein hemnaksjon mot den franske motstandsrørsla. Waffen SS massakrerte 642 landsbybebuarar, blant dei 247 kvinner og 205 barn, som blei brende levande i kyrkja. Ein baby blei funnen korsfesta. 109 menn blei skotne i beina. Mens dei låg der, og framleis var i live, dynka tyskarane dei med parafin og sette fyr på dei, skriv Samuels.

Forstår ikkje

Samuels seier han ikkje forstår kvifor Oradour i det heile tatt er inkludert i eit slikt busetjingsprosjekt.

Wiesenthal-senteret foreslår at Norwegian i neste utgåve av tidsskriftet «presenterer den sanne historia for unge og gamle passasjerar, slik at den blir hugsa».

(©NPK)

Wiesenthal-senteret har skrive brev til Norwegian-sjef Bjørn Kjos og kritiserer flyselskapet for å banalisere det grufulle nazistane gjorde under andre verdskrigen i ein artikkel i tidsskriftet sitt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...