Møre

Møre

Sentralisering av rehabiliteringstilbodet:

– Bryt med føringane i regjeringsplattforma

Leiar i Volda KrF, Arild Iversen, seier deira primærstandpunkt er å bevare og vidareutvikle Mork rehabiliteringssenter. – Men om det ikkje skjer, så kan den spesialiserte rehabiliteringa like gjerne leggjast til Volda sjukehus som til Ålesund. Foto: Arkivfoto

Årsmøtet til Volda KrF går sterkt imot ei nedlegging av rehabiliteringssentera på Mork og Aure. Men om det likevel skulle skje, så meiner dei at rehabiliteringstenestene skal leggjast til Volda sjukehus i staden for Ålesund.

Møre
Møre

Publisert:

Sist oppdatert: 07.02.2019 kl 22:38

– Det er bevist gjennom alle år at Mork rehabiliteringssenter er eit fullkompetent tilbod som har hjelpt mange å få auka livskvalitet etter sjukdom. Mange har også kome attende til arbeid etter behandlinga, noko som har vore lønsamt for samfunnet. Difor meiner vi i Volda KrF at tilbodet ved Mork Rehabiliteringssenter må bevarast og utviklast vidare, seier leiar i Volda KrF, Arild Iversen.

Dette var eit sentralt krav i Volda KrF sitt årsmøte og er skrive inn i partiprogrammet til valet komande haust.

– Kan like gjerne leggjast til Volda sjukehus

– Det spesialiserte tilbodet og fagmiljøet på Mork er bygt opp over mange tiår og har vist høg kvalitet. Engasjementet frå dei mange som har fått førsteklasses hjelp der er bevis for det. Difor vil ei vidareføring av Mork gje den største helsegevinsten, meiner Iversen, som saman med årsmøtet i Volda KrF har kome med ei fråsegn om rehabiliteringstilbodet på Mork.

– Volda KrF har som primærstandpunkt at Mork rehabiliteringssenter skal halde fram, og at senteret må vidareutviklast, heiter det i fråsegna.

Vidare i fråsegna heiter det at dersom rehabiliteringssentera vert lagt ned, og rehabiliteringstilbodet skal leggjast til sjukehusa i framtida, så meiner Volda KrF at det kan like gjerne leggjast til Volda sjukehus som til Ålesund sjukehus.

– Går imot den nye regjeringsplattforma

– I den nye regjeringsplattforma er det sagt at spesialiserte helsetenester, der det er mogleg, skal desentraliserast og leggjast til mindre sjukehus. Då vert det til at helseføretaket overser nasjonale føringar om den spesialiserte rehabiliteringa vert samla i Ålesund, peikar Iversen på.

– Det er på Mork kompetansemiljøet er, og det vil vere mykje enklare å flytte denne kompetansen til Volda sjukehus. Om det i staden skal etablerast noko heilt nytt i Ålesund, vil kompetansen på Mork verte riven ned, og det vil ta lang tid før Ålesund greier å byggje opp noko nytt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...