Møre

Møre

Voldafirma med som uavhengig kontrollør

Pris for byggkvalitet

Vi har vore med på dette prosjektet, Ulstein Arena, som uavhengig kontrollør i geoteknikk, brannsikkerheit, konstruksjonssikkerheit og bygningsfysikk, fortel dagleg leiar i Per Mulvik AS Ottar Skare. (Arkivfoto)

Ulstein Arena van Statens pris for byggkvalitet. Voldafirmaet Per Mulvik AS har vore med som uavhengig kontrollør på prosjektet.

Møre
Møre

Publisert:

Ulstein Arena er vinnar av Statens pris for byggjekvalitet. Dette er ein heiderspris som skal løfte fram nye forbildebygg som bidreg til å heve, fornye og utvikle byggjekvalitet lokalt og nasjonalt. Kandidaten som vinn prisen skal ha god byggjekvalitet og vere resultat av gode og innovative byggjeprosessar. Kvaliteten er knyt til miljø, klima, tilgjengelegheit og byggjeskikk.

- Samla skal kvaliteten bidra til gode og berekraftige bygg for brukarane og samfunnet. For prisen i år har Kommunal- og Moderniseringsdepartementet også ynskja å leggje vekt på god fortetting, heiter det i grunngivinga til prisen.

Voldafirma har vore med
– Vi har vore med på dette prosjektet som uavhengig kontrollør i geoteknikk, brannsikkerheit, konstruksjonssikkerheit og bygningsfysikk. Dette er alle dei fire fagområda for prosjektet som er underlagt obligatorisk uavhengig kontroll, fortel dagleg leiar i Per Mulvik AS Ottar Skare.

– Vi stiller oss bak den kvalitet som no er verifisert av Direktoratet for byggjekvalitet (Dibk). Vårt inntrykk er at det interne kontrollapparatet i byggjeprosjektet har vore velfungerande og med eit særs godt gjennomarbeida regime for kvalitetsdokumentasjon og avvikshandtering. Dette ligg til grunn for at det viktigaste av alt, nemleg at Ulstein Arena som er den nye stolte storstova i det urbaniserte Ulsteinvik, har kvalitet i alle ledd.

Kontrollklasse tre
Per Mulvik AS er eit av få ingeniørfirma på Vestlandet som har sentral godkjenning i klasse tre.

- Prosjektet ligg i kontrollklasse 3 som er den høgaste innanfor sentralgodkjenningsområdet. Vi er stolte av å vere eit av få ingeniørfirma på vestlandet, og dessutan i Noreg, som er godkjend av Dibk, det vil seie med sentral godkjenning, for alle kontrollfunksjonar i tiltaksklasse 3, inkludert overordna kontroll, forklarar ein stolt Skare.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...