Aftenposten blir etterforska for innbrot i USA

(NPK-NTB-Hans Cosson-Eide): Politiet i Florida etterforskar Aftenposten for innbrot etter at avisa publiserte bilete tatt inne i bustaden til Omar Mateen etter angrepet på nattklubben Pulse i Orlando, skriv VG.

Ifølgje avisa er Aftenposten eitt av fleire medium som er under etterforsking hos politiet i Fort Pierce i Florida.

Aftenposten publiserte måndag ein reportasje med fleire bilete frå leilegheita til drapsmannen. Reportasjen inneheldt mellom anna bilete frå stua og eit barnerom i bustaden.

– Da Aftenposten kjem til Omar Mateens bustad, er han open og utan vakthald, og ingen er der, stod det i reportasjen.

– Vi har ei hending der 49 menneske er drepne. All innsikt og informasjon om den som stod bak, og kva som fekk han til å gjere dette, er interessant, seier han.

Han legg likevel ikkje skjul på at bileta, særleg bildet frå rommet til sonen, har skapt debatt, også internt i redaksjonen.

– Eg meiner det var rett, men ikkje uproblematisk å publisere bileta. Det er fullt mogleg å diskutere om det var nødvendig å vise barnerommet til dømes, seier Hansen.

– Espen Egil og eg er litt ueinige om funksjon og innhald i nyheitsredaktørrolla. Det har vi hatt opne og ærlege diskusjonar om ei stund. Vi fann ut at tida no er inne til at eg trer av. Det passa for oss begge, sa Borud til Journalisten tidlegare på dagen. (©NPK)