Møre

Bergenspolitikar forstår utøvarar som er redde for å dra på friidretts-NM

Politikarane i Bergen håpar smittetrykket i byen ikkje stig slik at friidretts-NM må avlysast i siste liten. Opposisjonsleiaren skjønner at utøvarar er redde.

Byrådet i Bergen har sett krisestab på grunn av koronasmitten i byen og innført fleire tiltak for å dempe smittetrykket. Likevel går friidretts-NM av stabelen kommande helg, med hundrevis av utøvarar og trenarar frå land og strand.

Norges Friidrettsforbund (NFIF) konkluderte måndag med at NM kan arrangerast.

– Sidan måndag har det vorte 25 nye smitta i Bergen, og fem har ukjend smitteveg, så eg trur NFIF-styret følgjer utviklinga kontinuerleg og håpar at smittevernsituasjonen framleis gjer at helgas NM kan gjennomførast hos oss på Fana stadion, seier opposisjonsleiar Harald Victor Hove (H) til NTB.

– Men eg har forståing for at enkelte deltakarar kan vegre seg mot deltaking, sidan situasjonen i Bergen er krevjande. Men eg føreset at arrangøren og kommunen tek alle moglege forholdsreglar, legg han til.

Trygt å besøkje Bergen

Byrådsleiar Roger Valhammer (Ap) meiner det er trygt å besøkje Bergen.

– Vi er 300.000 som bur og lever her kvar dag, og det er fullt mogleg å følgje alle restriksjonar og ta omsyn til godt smittevern. Det har eg tru på at arrangøren bidreg til for å sikre for både lokale og tilreisande utøvarar og trenarar under NM òg, seier Valhammer til NTB.

Han viser til at det etter råd frå Folkehelseinstituttet er ei grense på 200 personar for utandørs arrangement på spørsmål om det er forsvarleg å arrangere meisterskapen i dagens situasjon.

Skal evaluere tiltaka

– Både besøkjande og bebuarar må følgje dei smittevernreglane som gjeld i Bergen. Etter råd frå FHI gjeld framleis nasjonal grense på 200 personar for utandørs arrangement, og dette er grunngitt i smittevernfaglege vurderingar. Friidrettsforbundet har konkludert med at dei kan gjennomføre NM i friidrett i Bergen innanfor gjeldande smittevernreglar, seier han.

Valhammer held likevel døra på gløtt for at det kan komme nye føringar dersom situasjonen endrar seg. På spørsmål om byrådet har ei tolegrense, svarer han at tiltaka som er sett i verk, skal evaluerast.

– Vi følgjer utviklinga av smittesituasjonen i Bergen nøye. Vi har varsla at vi kjem til å gjere dei første innleiande vurderingane av effekten av tiltaka onsdag, seier Valhammer.

(©NPK)

Høgres byrådsleiarkandidat Harald Victor Hove, her saman med partileiar og statsminister Erna Solberg, håpar NM i friidrett kan arrangerast som planlagt.
Foto: Heiko Junge / NTB

Byrådsleiar Roger Valhammer meiner det er trygt å besøkje Bergen.
Foto: Marit Hommedal / NTB

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...